Snollebollekes Non Stop Vol D’r Op (2021)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Opvallend » Snollebollekes Non Stop Vol D’r Op (2021)

Snollebollekes – Non Stop Vol D’r Op

Muurteksten.nl de mooiste muurteksten

Origineel Snollebollekes Non stop: O-Zone – Dragostea din teï (2003). De grote man achter dit nummer is Dan Balan, die het zowel schreef als (mede) produceerde. De Moldavische groep O-Zone neemt het al op in 2003, maar verschijnt pas voorjaar 2004 op single in meerdere landen. Het lied, dat ook bekend staat als “Numa Numa Song” is in het Roemeens gezongen. “Dragostea din teï” betekent zoiets als “Liefde van de Lindebomen”. Het nummer schiet in meer dan 30(!) landen door naar de hoogste positie, ook hier. Niet alleen in ons land, maar over geheel Europa alsmede Japan blijkt het uiteindelijk de bestverkochte single van 2004.

melodie Snollebollekes Non Stop

Vele artiesten (meer dan 100 geregistreerde versies) wagen zich aan een cover, maar vooral Italiaans/Roemeense zangeres Haiducii profiteert. Zij scoort -ook in 2004- een grote hit door heel Europa, met een #8-notering hier, #1 in Italië en Zweden. In ons land verschijnen er uiteraard parodieversies, zo brengen Gebroeders Ko ‘Muggen hier, muggen daar’ uit. Oud radio-DJ Edwin Evers brengt met zijn band ‘Duitsers hier, Duitsers daar’ uit. En Ome Henk kon ook niet achter blijven met ‘Lekker Lekker (Ga Maar Met Me Mee)’. Rapper T.I. bracht met Rihanna nog single ‘Live your Life’ (2008) uit met een sample uit Dragostea din teï.

snollebollekes Non stop vol d'r op
Still uit de clip van Snollebollekes Non stop vol d’r op

Non stop vol d’r op als Carnavalshit?

Snollebollekes gebruikte voor Non stop vol d’r op een melodielijn van een nummer dat op de dansvloer thuis hoort. Tja, dan misstaat het ook niet binnen het reportoire van Rob Kemps zijn alter ego. Deze deed al met meerdere talentenjachten mee voordat hij in 2007 mee deed aan het BNN-programma Lama Gezocht, waar hij tweede werd. Ondertussen was hij te zien met standup-comedy in Amsterdam. Een oplettende platenbaas bracht hem in contact met Jurjen Gofers en DJ Maurice, met wie het idee van Snollebollekes ontstaat. Na eerste single ‘Vrouwkes’ gaat de zanger los met stampers als ‘Links, rechts’, Alaafrojack’ en ‘Feestmuts’. Hopelijk wordt 2022 zijn jaar, vindt zijn festival doorgang en scoort Snollebollekes met ‘Non Stop..’ een grote Carnavalshit!

Top 40-notering

Geef een reactie