Sting – Spread a little hapiness (1982)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Opvallend » Sting – Spread a little hapiness (1982)

Sting – Spread a little hapiness

Spread a little hapiness
Niet ‘If you love somebody set them freeuit 1985 was Sting’s debuutsingle, maar deze ‘Spread a little hapiness’. De zanger/bassist zat toen nog bij the Police en was van een solocarrière nog geen sprake. Al was hij wel (tijdelijk) aan het acteren geslagen

Origineel: Binnie_Hale – Spread little hapiness (1929). Het lied kwam uit musical Mr Cinders, geschreven door Vivian Ellis and Richard Myers. Ellis schreef het lied, Jay Wilbur and His Orchestra verzorgde de muziek, de stem was van Hale. Het verhaal in in wezen het sprookje van Cinderella, maar de man/vrouw-rollen werden omgedraaid. Binnie (in de rol van Jill Kemp) zong het lied, dat in 1929 nog apart werd uitgebracht door Columbia Records.

Spread a little hapiness

Het nummer is weinig gecoverd, de eerst bekende cover volgt pas na 54 jaar in de film Brimstone_and_Treacle. Dit is de filmversie van een televisieserie, waarin Sting zijn acteerdebuut maakt. Op muzikaal vlak maakt hij zijn solodebuut, als er van een solocarrière nog geen sprake is. Nu was Sting in die periode al wel duidelijk de frontman bij The Police. Er kwamen steeds meer wrijvingen tussen hem en de overige leden, maar dat terzijde.

Sting bereikt met zijn versie van Spread a little hapiness in de UK en Ierland plek 16, daarbuiten geen noteringen. De soundtrack van Brimstone and Treacle is voor fans van Sting en the Police wellicht de moeite. Er staan naast nummers van de zanger, nummers van labelgenoten Squeeze en Go-go’s, ook 3 nummers van the Police op. Weliswaar een nummer met een roadie op de drums en een zangeres op een andere track. Ach zoek die.maar eens op bij een streamingsdienst als Deezer of Spotify.

Geef een reactie