Thijs Boontjes – Deze Nacht (All night long) (2020)


oorsprong van Home » Hit en origineel » Opvallend » Thijs Boontjes – Deze Nacht (All night long) (2020)

Thijs Boontjes – Deze Nacht

Deze nacht
De Amsterdamse zanger maakte van 2006-2012 deel uit van Schagense rockband King Jack. Maakte als pianist deel uit van de band van Anouk en later Douwe Bob. Sinds 2015 vergaart hij naam met zijn eigen Thijs Boontjes Dans- en Showorkest. ‘Deze nacht’ is zijn 1e hitnotering

(o) Lionel Richie – All night long (1983). Zijn 4e solohit was bedoeld als “feelgood”-song zonder veel competenties. Lionel schreef het tijdens een vakantie in de Carribean, en paste een beat toe waar iedereen op kon dansen. Richie verklaarde hierover tegen CNN: “What I try to write about are real events. There will always be an easy like Sunday morning. There will always be an Endless love. And there will always be an all night long.”

En de tekst “Tambo liteh sette mo-jah! Yo! Jambo jambo:” is niets bestaands. Richie wilde meerdere talen in het nummer verwerken, zoals Swahili (“Karamu”) en Spaans (Fiesta). Maar voor Afrikaanse tekst kwam hij bedrogen uit, omdat er zoveel verschillende dialecten zijn. Zodoende maakte hij er zelf maar iets van, wat niets betekende, maar wel feestelijk klonk. Het party-geluid dat in All night long te horen is, werd later ook gebruikt in ‘Rhythm of the night’ (Debarge).

Opvallende aanwezige als backing vocal is zanger Richard Marx, die later zelf doorbrak met ‘Right here waiting’. Richie bereikte met deze classic de hoogste positie in o.a. de VS, Australië, Zuid-Afrika en ons land.

Boontjes maakt vooral liedjes voor de dansvloer met een electropoplaagje. Hij vergaart vanaf 2016 al wat airplay op de radio met ‘Alleen op de kermis’ en ‘Dansen met jou’. ‘Deze nacht’ is zijn eerste notering in de Nederlandse chart.

Top 40-notering


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Originals - De Oorsprong van de Hits