Top 40 Tune

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Opvallend » Top 40 Tune

De Top 40 Tune

Top 40 Tune
Sinds 1981 heeft de Top 40 een overzichtstune die door Veronica-Lex Harding werd geïntroduceerd. De tune is sindsdien meerdere decennia gebruikt voor de aankondiging van nieuwe binnenkomers, stijgers, zakkers en nummers die de lijst verlieten

Origineel: The B.B. & Q. Band – Starlette (1981). Deze band had verder niets te maken met barbecueën, maar stond voor Brooklyn, Bronx, and Queens Band. Deze disco- en funkband was een concept van zakenman Jaques Petrus die de groep oprichtte met Mauro Malavasi in 1979. Ze stelden een band samen en kregen al snel een contract via Capitol Records. Met On the beat had de formatie al redelijk snel een hit te pakken (#13 in de Top 40). Frappant is dat ‘Starlette’ zelf de Top 40 nooit heeft weten te bereiken. Dat wist de groep alleen nog voor elkaar te krijgen met single ‘Genie’ (#32 in 1985). Nadat oprichter Petrus in het voorjaar van 1987 werd vermoord na een ruzie in zijn eigen club, werd B. B. & Q. Band ontbonden.

Luister hieronder naar de in Nederland wereldberoemde overzichtstune van de Top 40. Niet verwarren met de begintune van de lijst, die in 1965 werd gecomponeerd door Sid Ramin. Hij voerde dit uit met zijn orkest en is hieronder ook te horen.

De bekende overzichtstune:

En de begintune, te horen vanaf 1965, toen de Top 40 werd geïntroduceerd:

Geef een reactie