Volbeat – I only wanna be with you (2005)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Opvallend » Volbeat – I only wanna be with you (2005)
Dit nummer, afkomstig van debuutalbum ‘The Strength/The Sounds/The Songs’, is de 1e officiële single van de Deense heavy metalgroep. ‘Soulweeperwas dan wel een single in 2003, maar nooit uitgebracht via een label.

(o) Dusty Springfield – I only want to be with you (1963). Deze Britse zangeres had in de periode 1963 -1968 ruim 15 wereldhits, waaronder klassiek geworden liedjes als ‘Wishin’And Hopin’, ‘I Just Don’t Know What To Do With Myself’ en ‘Son Of A Preacher Man’. Haar blanke soulstem bezorgde haar bijnamen als ‘White Negress’ en de ‘White Queen Of Soul’. I only want to be with you was Dusty’s eerste solohit, nadat ze daarvoor nog in trio The Springfields zat.

Meerdere coverversies van het nummer zouden volgen, maar de eerste die de titelnaam verbasterde was gelijk een opvallende. Page Three girl Samantha Fox, bekend van hit ‘Touch me’ nam het nummer op als ‘I only wanna be with you’. Voor Samantha was dat het eerste nummer dat ze leerde zingen, toen ze als meisje de single van Dusty kreeg. Uit handen van haar moeder welteverstaan. In 1988 scoorde Fox er hier een hit mee (#11). Toch was de versie van het Schotse The_Bay_City_Rollers uit 1976 de succesvolste met plek 9. Ten tijde van de originele versie was er uiteraard nog geen Top 40.

Volbeat-versie

Toch gaat zeker ook de aandacht uit naar de 1e single van het Deense Volbeat. De cover stamt van hun debuutalbumThe Strength/The Sounds/The Songs’, dat als eerste Deense metalplaat in 20 jaar de Top 20 haalt in Denemarken. De Johnny Cash- en Elvisinvloeden zijn hier al rijkelijk aanwezig. Toch is de coverkeuze opmerkelijk, van een vrij “cleane” versie van Dusty naar een metaluitvoering. Zanger Michael Poulsen gaf ooit aan dat de groep in hun beginperiode niet alleen maar onbekende eigen nummers kon spelen. Zo had de groep op een gegeven moment in een zaaltje10 eigen nummers, daar moest dus een cover bij. ‘I only want to be with you’ had de juiste drive en kon zelfs “grote mannen laten huilen”, aldus Poulsen.

Hieronder de 4 besproken versies van Volbeat (2005), Samantha Fox (1988), Bay City Rollers (1976) en Dusty Springfield (1963).

Geef een reactie