Party Animals – Aquarius (1996)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Party Animals – Aquarius (1996)

Party Animals – Aquarius

Nederlandse gabberformatie rond producers (Jeroen) Flamman en (Jeff Porter) Abraxis, vooral succesvol in de periode ’96-’98. We maakten in 1995 voor het eerst kennis met ze, toen ze de hoofdrol opeisten in de videoclip van Technohead

Origineel: Company – Aquarius/Let the sunshine in (1968). Company bestond uit leden van de cast van Broadway-musical “Hair”.  Deze legendarische musical werd destijds geschreven door Gerome Ragni en James Rado, de muziek door Galt MacDermot. Deze laatste is dus de schrijver van het lied dat een anthem werd voor jongeren die hun haar lieten groeien. Maar bovenal bestond de boodschap uit de drie-eenheid liefde-sex-vrede en was gericht tegen het oorlogsbeleid van de Amerikaanse overheid.

Hair Aquarius original

5th Dimension was al een gevestigde naam voordat ze bovengenoemd nummer opnamen. Met single ‘Up-Up and Away’ uit ’67 won de groep namelijk al een Grammy. Makkelijk werd het volgens producer Howard Bowe niet om de medley van de nummers Aquarius en Let the sunshine in op plaat te krijgen. Vooral het verschil in toonhoogten tussen beide nummers was problematisch, maar hij kreeg het mede door rijke instrumentatie voor elkaar. Het werd een grote hit voor 5th Dimension en won de groep weer een Grammy voor “Record of the Year”. In de VS werd het een dikke nummer 1-hit, in andere landen bleef dat wat achter. In veel landen werd de top 10 wel gehaald, in ons land slechts plek 14.

Aquarius original

Happy hardcore versie

Na singles Have you ever been mellow en ‘Hava Naguila’ was dit halverwege ’96 de 3e single van Party Animals. Maar dan ook wel een succesvolle, want het resideerde net als de voorgaande single 3 weken op de eerste plek. Een 3e nummer 1-hit op rij, maar ook wel meteen hun laatste. De groep rond producers Flamman & Abraxis beleefde gouden tijden, al verdween succes na ’97 als sneeuw voor de zon. Aquarius was een opvallende songkeuze met zweverige tekst:

“When the moon is in the Seventh House
And Jupiter aligns with Mars
Then peace will guide the planets
And love will steer the stars…”

Ach, net als de hippie jongeren eind jaren ’60 waanden ook gabberhouse liefhebbers zich halverwege jaren ’90 in hogere sferen..

Geef een reactie