Paul Russell – Lil Boo Thang (2023)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Paul Russell – Lil Boo Thang (2023)

Paul Russell – Lil Boo Thang

Paul Russell  Lil Boo Thang
Weer een hit dankzij platform TikTok, waar hebben we dat eerder gehoord? Hij postte het nummer op Soundcloud en TikTok, maar voor hij erg in had werd het gebruikt in 50.000 posts. Dat genereerde miljoenen views, en zo ging Lil Boo Thang viraal

Origineel: The Emotions – Best of my Love (1977). Maurice White en Al McKay schreven dit nummer, terwijl je zou denken, waar die de tijd vandaan gehaald moeten hebben. Zij waren leden van Earth Wind & Fire, dat zijn hoogtijdagen vierde in die periode. White kende de dames nog van vóór de Earth Wind & Fire-periode, toen hij nog drumde bij de groep. The Emotions (zussen Wanda, Sheila and Pamela Hutchinson) waren toen nog een tienergroepje en hadden dus later het geluk dat ze White op jonge leeftijd aan hun zijde hadden. Om het verhaal nog meer Earth Wind & Fire te maken: ook Larry Dunn (synth), Fred White (drums) and Verdine White (bas) deden mee..

Best of my Love was een dikke hit in de VS, waar het 5 weken op 1 stond. Ook in de UK (#4) en Canada (#5) hoge noteringen, in ons land was dat wat bescheidener met plek 21. Het was de grootste hit The Emotions, toch waren ze ook te horen op een nog grotere hit. De stemmen van de zussen Hutchinson kun je namelijk ook horen op ‘Boogie Wonderland’ (1979) van Earth Wind & Fire. Ook weer logisch, de dames hadden in 1976 al getekend op Maurice’s label Kalimba Productions.

Emotions Best of my love sample Lil Boo thang

Russell postte op 28 juni 2023 (op TikTok) enkele snippets van Lil Boo Thang, waaronder met de tekst: “Tell ‘em you found a lil’ something too fresh”. Het genereerde miljoenen views en uiteraard het verzoek de gehele track uit te brengen. Daar hoefde hij niet veel voor te doen, want Arista Records benaderde hém voor een release (Bron). Russell is trouwens allesbehalve de eerste artiest die Best of my Love sampelde. Zo gingen De La Soul (Say no go), Snoop (Doggy)Dogg (Doggy Dogg’s World) en Delinquent Habits (‘Another Fix’) hem voor.

Natuurlijk ontvingen naast Russell zelf, ook White en McKay de songwriting credits voor het nummer. Russell zingt zelf op een gegeven moment een stukje refrein van Best of my Love. Volgens Russell is het bedoeld als feelgoodsong, waarbij we niet alleen terug moeten denken aan goede oude tijden.  “I just turned on some of the music that makes me happy and imagined that I was celebrating something”. Klinkt wel erg cliché, maar schijnbaar is het nummer zelf aanstekelijk genoeg om miljoenen mensen aan te spreken.

Goede reden om de twee songs een achter elkaar te zetten en te vergelijken:

Geef een reactie