Paul Young – Come back and stay (1983)


oorsprong van Home » Hit en origineel » Paul Young – Come back and stay (1983)

Paul Young – Come back and stay

De opnames voor de clip van het nummer waren voor Paul Young het meest waardevol. Hij ontmoette het model uit de clip Stacey Smith met wie hij later 3 kinderen kreeg

(o) Jack Lee – Come back and stay (1981). Jack maakt vanaf 1974 deel uit van de in Los Angeles gevestigde band The Nerves. Met punkpop maakte de groep in een korte tijd aardig naam en waren inspiratiebron voor bands als the Knack. Ze toerden met Ramones, maar waren vooral de band van ‘Hangin on the telephone’. Dat nummer werd in 1978, 2 jaar na de originele versie, een hit voor Blondie. Nerves waren in ’77 reeds uiteengevallen en Lee betrad het solopad. Zijn solowerk slaat niet echt aan, maar via Ann P Munday van CBS Records belanden 3 nummers bij Paul Young.

Come back and stay

Die maakt er dankbaar gebruik van en heeft met de track als 2e single van album ‘No Parlez’ een wereldhit. De opvolger van ‘Wherever I lay my hat’ (ook een cover waarover nog een blogje volgt) bereikt hier #2. In Duitsland en België scoorde de Brit zowaar nog hoger, in de VS #22. In 2006 kreeg het nummer van Young een plek in de game Grand Auto Theft. Voor liefhebbers van electronische sound, is de versie van Franse danceformatie Chicane een tip.

Top 40-notering


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Originals - De Oorsprong van de Hits