Perry Como – It’s Impossible (1970)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Perry Como – It’s Impossible (1970)

Perry Como – It’s Impossible

Its impossible original
Perry Como kan qua stem en reportoire makkelijk in één adem worden genoemd met Bing Crosby, Tony Bennett en Sinatra. De zanger begon zijn carrière in de jaren ’30 en was 2 decennia later een gigantische ster in de VS. Naast een leven als zanger had Perry ook jarenlang zijn eigen Perry Como Show. Maar ondanks zijn ongelofelijke muziekcatalogus was It’s Impossible zijn enige hit hier

Origineel: Armando Manzanero – Somos Novios (1968). Deze Mexicaanse zanger en componist overleed 28 december 2020 op 85-jarige leedtijd aan de gevolgen van het coronavirus. Hij schreef meer dan 600 liedjes en won in 2001 een Latin Grammy voor zijn album ‘Duets’. De impact op de latin-muziek was met zijn (romantische) Bolero was aanzienlijk en kreeg Manzanero veel muzikaal respect. Dat resulteerde in 2010 en 2014 in een Lifetime Achievement Awards bij de Latin Grammy Awards. De Mexicaanse president Andres Obrador verklaarde na zijn dood: “Armando Manzanero was a sensitive man, a man of the people. That’s why I lament his death. He was also a great composer.”

Originale it's impossible

Manzanero schreef ‘Somos novios’, een van de meest karakteristieke liederen van de Latijns-Amerikaanse romantische ballad. Het is tientallen keren gecoverd in zowel het Spaans als het Engels onder de titel ‘It’s Impossible’. Naast Como namen ook Shirley Bassey (’71) Elvis Presley (’73), Andrea Bocelli (’06) en Mick Hucknall (’12) een studioversie op. Dit om maar aan te geven dat deze titel een behoorlijke legacy met zich meedraagt.

De versie van Como bereikte een top 10-notering in o.a. VS, UK en Canada (NL #20, Vlaanderen #29). Het is zijn enige notering in de Top 40 in alle jaren en dat voor zo’n grote naam. Door het grote succes van de crooner met It’s Impossible, besloot men dat er een album moest volgen. Dit werd er een met dezelfde titel en bevatte ook covers door Como van l Simon & Garfunkel en the Beatles. Maar bij de naam Perry Como zullen de meesten toch denken aan zijn coverversies van vele kerstclassics- en shows..

Top 40-notering

Geef een reactie