Pet Shop Boys – Always on my mind (1987)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Pet Shop Boys – Always on my mind (1987)

Pet Shop Boys- Always on my mind

Om de 10e sterfdag van Elvis Presley te gedenken nam het Britse synthpop duo tijdens een tv-uitzending een cover op. Vanwege de grote belangstelling doken de leden de studio om een singleversie te kunnen uitbrengen

(o) Gwen McCrae – You Were Always on My Mind (1972). Johnny Christopher, Mark James (schreef ook ‘Suspicious minds’) en vooral Wayne Carson schreven het nummer voor zanger B._J._Thomas. Deze zanger bleef in Europa redelijk onbekend, in de VS was dat compleet anders. Hij nam het in 1970 op, maar verscheen pas in 1996 voor het eerst op plaat (lees: cd). Elvis Presley coverde meerdere nummers van hem, zoals I_Just_Can’t_Help_Believing. Toch werd zijn versie van Always on my mind nooit uitgebracht en McCrae het origineel krijgt toegeschreven. Gwen was getrouwd met George, die toch het meest bekend is door classic ‘Rock your baby’. Gwen’s eigen grootste hit was ‘Rockin’ Chair’ (1975).

Groot aantal coverversies

Vele coverversies volgen elkaar al hetzelfde jaar op, zoals de country- getinte release van Brenda Lee. Maar veel memorabeler is de cover van “The King” Elvis Presley. Uit zijn perspectief bezingt hij het moeten missen van vrouwlief Priscilla, die hij een maand moet missen. In zijn thuisland verschijnt ‘Always on my mind’ als b-kant van ‘Separate Ways’, in Europa is dit andersom. Zijn versie wordt ook als één van zijn sterkste tracks gezien, zoals ook in deze voting. De coverversie uit 1981 van country-icoon Willie Nelson kan evenmin onvermeld blijven. Bij de Grammy’s werden de titels Song Of The Year, Best Male Country Vocal Performance en Best Country Song binnengehaald. Nelson werd overgehaald door Merle_Haggard om dit nummer solo op te nemen, al wilde Willie het samen opnemen. In ons land bereikt hij er plek 17 mee, in het meer country-getinte Amerika was het een top 5-hit.

De Pet Shop Boys wilde aanvankelijk Elvis-nummer ‘ Baby Let’s Play House’ opnemen voor ITV-special “Love me Tender”, een Elvis Presley-special. Dat nummer ging niet door en werd het ‘Always on my mind’. Maar dit alleen als er afscheid werd genomen van de country-invloeden en er een nieuw nummer zou ontstaan. Afgezien van een andere (pop-)stijl kwam er een extra couplet bij en het einde van elk refrein klonk even anders. Het werd de meest succesvolle versie van alle, met een top 5-notering in vrijwel geheel Europa, VS en Australië.

Top 40-notering

De 1e opname, niet de 1e release..
De eerste release, niet de eerste opname..

Geef een reactie