Pitstop Boys – Super Max (2016)

oorsprong van Home » Hit en origineel » Pitstop Boys – Super Max (2016)

Eerbetoon aan Wereldkampioen Formule 1

Super Max pitstop boys origineel
Een eerbetoon aan wereldkampioen Formule 1 Max Verstappen, maar deze was al ver voordat Max aan de top rook opgenomen. Dus eerlijk is eerlijk, deze Marco Mars, Rob Toonen en Jeroen Hilgenberg waren al fan ver vóór de hype. Ze namen het vooral op zodat fans dan eindelijk een lied hadden, waarmee ze achter hem konden staan. Dat zijn er 5 jaar later na het behalen van de heilige graal alleen maar meer geworden natuurlijk! Maar de Pitstop Boys hebben hun inspiratie voor Super Max wel ergens vandaan, de vraag spreekt voor zich..

Super Max’ Origineel: Lorenz Büffel – Johnny Däpp (2016). Deze Oostenrijkse artiest begon onder zijn eigen naam Stefan Scheichel vanaf 2006 als entertainer op vakantieparken te Mallorca. Daar nam hij op een gegeven moment zijn nieuwe artiestennaam aan, waarna hij als stemmingszanger steeds meer podia kreeg. Het idee voor ‘Johnny Däpp’ bedacht hij zelf, produktionele hulp kreeg hij van Ikke Hüftgold (eigenlijke naam Matthias Distel). Deze laatste scoorde in 2014 nog met après-ski hit ‘Dicke Titten, Kartoffelsalat’. Toch is er in 2021 onenigheid over de rechten, want Büffel zou het nummer bedacht hebben. Echter staat Hüftgold bij auteursrechten authorisatieburo GEMA vermeld als auteur. Hierdoor zouden royalties van Büffel zijn weg gehouden, hier schijnt het laatste nog over te zijn gezegd.

Super Max origineel
Eind 2021 ruim 63
miljoen maal bekeken

Ook Johnny Depp betrokken

Johnny Däpp was niet meer weg te denken op Mallorcaanse feesten, of uit après-ski gelegenheden. Büffel ontving er in 2018 een gouden plaat voor, die hij tijdens een persconferentie van Hollywood Vampires (band van Depp) overhandigde aan de acteur. Tsja, het succes van de plaat was toch ook wel mede te danken aan de Hollywood-acteur/zanger. En er is bewijs, zie hier.

Vlnr: Böffel, Däpp (Depp) en Hüftgold

Origineel: Eamon – Fuck it (I don’t want you back) (2004). De Oostenrijker heeft een vocaal gedeelte uit dit nummer gehaald, dat gaat om de zang-/raplijn. Dat element hebben ook de Pitstop Boys gebruikt in Super Max, dat kun je helemaal onderaan dit artikel goed vergelijken.

De Pitstop Boys in 2016

Maar goed, de vraag is wat Max nu van de ode aan hem vindt. Er is wel bekend dat de facebook-pagina van Max die van de Pitstop Boys (en wat vinden de Pet Shop Boys, dat terzijde) volgt. En Max zal ‘m inmiddels uit zijn hoofd kennen, want de track werd op verschillende overwinningsfeestjes gedraaid. Naast boze Britten die Max’ overwinning maar onterecht vonden zijn er ook genoeg die wel naar Super Max luisteren. (Bron) Alleen Emmy Meli met ‘I am Woman’ stond nog boven de Pitstop Boys in de Spotify Viral Chart. Maar vooral in ons land gaat Super Max natuurlijk viral, al moet het lied het nu doen met een tipparade-notering. Luister hieronder naar Super Max en zijn origineel.

Top 40-notering

Luister bij 0:46min, om de match met de Eamon-track te ontdekken
Luister bij 0:44min.

Geef een reactie

Translate »
Scroll naar boven