Post Malone – Only wanna be with you (2021)


oorsprong van Home » Hit en origineel » Post Malone – Only wanna be with you (2021)

Cover Post Malone vanwege 25e verjaardag Pokémon

Only wanna be with you cover
Amerikaanse rapper Post Malone schijnt nogal verzot te zijn op z’n old school GameBoy Color, waarop dus ook klassieke Pokémon. Maar de link tussen Malone en Pokémon wordt wat duidelijk met deze cover, speciaal opgenomen voor .25 jaar Pokémon. In de speciale videoclip is de rapper te zien tussen verschillende Pokékon, zoals Charizard en verandert zelf ook in een animatiefiguur

Origineel: Hootie and the Blowfish – Only wanna be with you (1995). Om maar met de deur in huis te vallen, dit nummer is geschreven als een eerbetoon aan Bob Dylan. Songwriter en frontman Darius Rucker nam van onderstaande passage een deel (dikgedrukte regels) over van Dylan’s nummer ‘Idiot Wind’ (1975). De eerste regel is dan weer een verbastering van de naam van de band met wie ze daarvoor tourden, “Dillion’s Fence”.

“Put on a little Dylan sitting on a fence
I say that line is great, you ask me what it meant by
Said, I shot a man named Gray, took his wife to Italy
She inherited a million bucks and when she died it came to me
. I can’t help it if I’m lucky

Dylan was bijzonder onsportief, klaagde de groep aan en moest er worden betaald door de groep. Maar het ergste was dat Dylan(’s platenmaatschappij) pas geld wilde zien, nadat Hootie and the Blowfish een hit scoorde (Bron). Deze hit kwam vooral in Noord-Amerika, daarbuiten waren de resultaten beduidend minder, al krijgt het hier nog wel radio-airplay. Er zijn veel nummers die de Top 40 wél hebben gehaald, die dat niet meer krijgen, kwaliteit werd hier met terugwerkende kracht beloond. Al was het toch wel hun enige hitje hier voor de Amerikanen, in eigen land was dit al de derde.

Only wanna be with you, original

Maar wat zou de reden voor de populaire rapper Post Malone zijn geweest, juist dít nummer te coveren. Al moet gezegd dat hij creatief een grote spanwijdte heeft, naast hiphop en r&b, coverde hij eerder een aantal Nirvana-songs. Over zijn keuze voor Only wanna be with you zei Malone: “The original “I Only Wanna Be With You” was on the Billboard charts in February 1996, the same time that Pokémon Red and Blue first hit the shelves in Japan.”

Only wanna be Post Malone
Hootie” Darius Rucker (links), Post Malone (rechts)

Darius Rucker van de band was razend enthousiast over de coverversie, zo twitterde hij: “The smile in my face will not leave for a long time. This is awesome. My bro Post Malone bringing it. Hell yes man!!!!!!!!!” Kijk, hier kan zo’n zure Bob Dylan met zijn label nog wat van leren..

Niet verwarren overigens met I only wanna be with you.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Originals - De Oorsprong van de Hits