Powfu ft. Beabadoobee – Deathbed (2019)


oorsprong van Home » Hit en origineel » Powfu ft. Beabadoobee – Deathbed (2019)

Powfu ft Beabadoobee – Deathbed

Cardpile
Deathbed

Deathbed is de samenwerking tussen Canadese rapper/zanger Isaiah Faber, ofwel Powfu en de Brits-Filipijnse zangeres Beabadoobee (Beatrice Kristi ). Zij stond op de lijst van Brit_Award_for_Rising_Star, ofwel een lijst met de meest veelbelovende artiesten, samen met Billie Eilish

(o) Beabadobee – Coffee (2018). Ze schreef dit nummer al in 2017 dat al snel 300.000 views genereert. Ook coverde ze ‘The Moon Song’ van haar idool Karen_O, wat interesse wekte van label Dirty_Hit. Met het paradepaard van dit label, formatie The_1975, mag ze touren hetgeen meer naamsbekendheid oplevert. Daarna neemt ze gedurende 2018/2019 enkele EP’s op, waaronder ‘Space Cadet’, wat haar de cover op magazine NME oplevert. Voor nieuwsgierige oren is wellicht de cover van Simple Minds’ ‘Don’t you forget about me’ ook interessant.

Powfu gebruikt voor zijn single ‘Deatbed’ een vocale sample uit dat lieflijke akoestische Coffee. De stem is wel in een gepitchte vorm ingezet, maar geeft Powfu’s track wel een zoet, lieflijk karakter. De lofi-produktie en relaxte raps geven het nummer een lekker “niets aan de hand”-gevoel. Hij brengt het nummer in februari uit via Soundcloud, maar het nummer blijkt een sluiphit. Pas begin 2020 wordt het opgepikt via beelden van TikTok (zie ook Say so) en schieten de streamingcijfers omhoog.

Top 40-notering


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Originals - De Oorsprong van de Hits