Priceless & Frenna & Murda – Rompe (2019)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Priceless & Frenna & Murda – Rompe (2019)

Priceless & Frenna & Murda – Rompe

Rompe
Frenna (Francis Edusei) en Priceless (Jackie Osei) maken vanaf 2013 deel uit van Haagse rapformatie SFB. Deze brak door dankzij hun bijdrage bestaande uit 8 tracks op verzamelalbum ‘New Wave’ van label Top Notch

(o) Daddy Yankee – Rompe (2002). Refrein van bovengenoemde track lijkt te zijn afgeleid van deze track. Deze Puerto Ricaanse rapper scoort nu ook met Con Calma, een samenwerking met Snow. Hij timmert al een tijdje aan de weg, getuige het uitroepen van een nieuw muziekgenre in 1994 samen met DJ Playero. Namelijk reggaeton, een mix van opzwepende latin, hiphop en de daarbij behorende dans. Daddy Yankee brak wereldwijd door met hitsingle ‘Gasolina’ (2004), 13 jaar later was ‘Desposito’ een nog grotere hit. Maar in de latinwereld deed single ‘Rompe’ het ook niet onaardig, ook in de Billboard Hot 100 niet met #24.

Een positie die Priceless met Frenna en Murda in ons land wel overtreffen. Priceless had in een interview met radiozender FunX aangegeven dat ook de 1 januari overleden rapper Feis mee zou werken.

Top 40-notering

Geef een reactie