Purple Disco Machine ft Tasita D’Mour – Rise (2021)


oorsprong van Home » Hit en origineel » Purple Disco Machine ft Tasita D’Mour – Rise (2021)

Purple Disco Machine ft Tasita D’Mour – Rise

Purple Disco Machine Rise
De Duitse houseproducer en DJ Tino Schmidt ofwel Purple Disco Machine bracht in 2021 2e album ‘Exotica’ uit. Van dit ’80’s getinte album, dat zijn absolute doorbraak betekende, verschijnt begin 2022 een deluxe versie. Hierop staat zijn nieuwe single ‘Rise’, dat prima in het rijtje van eerdere successingles ‘Hypnotize’ en ‘Fireworks’ past

Origineel: Copyright feat. Tasita D’Mour – We can rise (2006). Tasita zelf bevestigt mij dat de oorspronkelijke titel ‘We all rise’ was en dit ook aangaf bij de platenmaatschappij. Maar de release was al gepleegd en bleef ‘We can rise’ staan. De Britse zangeres werkte in haar zangcarriere samen met producer Max Sedgley (scoort in UK met ‘Happy’ in 2004). Daarnaast verleende ze haar veelzijdige soulstem aan formatie Sunlightsquare en Japanse DJ (en superster) DJ Kawasaki. Eigen werk van haar kun je horen vanaf 2014, als ze Elements EP and Change My Heart-single uitbrengt. Vooral de laatstgenoemde is voor nu-soulliefhebbers een echte aanrader.

Copyright bestaat uit  Sam Holt and Gavin ‘Face’ Mills, en bracht meerdere singles uit, voordat ze in 2008 debuutplaat ‘Voices and Visions’ lanceerden. Waar veel dance-artiesten zich verdiepten in de deephouse, bleef Copyright trouw aan hun house met vooral soulinvloeden. Voor ons toch een onbekende naam, de leden reizen al jaren de gehele wereld rond voor hun optredens. Maar het wachten is al die jaren op een internationale hit, maar wellicht dat Purple Disco Machine met Rise ze op deze manier op de kaart zal zetten. In We all rise zingt Tasita dat je nooit op moet geven. En als het even wat minder gaat er weer een mooiere dag zal zijn.

Rise sample Purple disco machine

Ook voor het betere remixwerk

Purple Disco Machine stuurt de luisteraar terug naar begin jaren ’80 met een discosound, die prima past in deze tijd. De man achter deze formatie, Tino Schmidt (ook bekend als Tino Piontek) denkt wel na over zijn marketingmiddelen. Zo volgt ‘Rise’ 2 maanden na het goed ontvangen succesalbum Exotica en gaat vooruit aan de deluxe uitvoering hiervan. De geanimeerde clip van het nummer sluit helemaal aan op die van voorganger ‘Playbox’. Ook in de wereld van remixen is de artiest helemaal thuis, zo heeft hij werken van Sir Elton John, Calvin Harris, Lady Gaga & Ariane Grande en Dua Lipa onder handen genomen. Met ruim 1 miljard streams en 10 miljoen maandelijkse luisteraars op Spotify, lijkt het er op dat hij gearriveerd is. Luister hieronder naar zowel de nieuwe versie van Purple Disco Machine en het origineel van Tasita D’Mour.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Originals - De Oorsprong van de Hits