Purple Disco Machine – Wake up! (2022)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Purple Disco Machine – Wake up! (2022)

Muurteksten - niet alleen muurteksten

Remake Wake up! nieuwe zomerse wapenfeit Purple Disco Machine

Purple disco machine wake up
Purple Disco Machine heeft in korte tijd een indrukwekkende naam opgebouwd met nummers als ‘Fireworks’, ‘Hypnotized’ en ‘Rise’. De Duitse houseproducer en DJ Tino Schmidt maakte ook al remixen voor o.a. Sir Elton John, Foals en Dua Lipa. Het zomerse Wake up! is nu zijn volgende zomerse wapenfeit

Origineel: Bosq – Wake up (2020). Bosq, ofwel Benjamin Woods, is een producer en multi-instrumentalist uit Boston, VS. Na een tijd de helft te hebben gevormd van Whiskey Barons, is hij als Bosq verder gegaan. Met een mix van afro beat, funk, disco, reggae en house maakte hij al 4 albums sinds 2013.

Bosq, ofwel Benjamin Woods

Hij schroefde zijn productiviteit omhoog en in 2020 kwam alweer zijn vierde album genaamd Y Su Descarga Internacional uit. Hierop staat dus de originele versie van Wake up, dus ook met Kaleta. Zijn muziek verscheen al in series als The Catch (ABC), You’re The Worst (FX), Broad City (Comedy Central). Toch is zijn naam nog niet doorgesijpeld naar het grote publiek.

Original Purple disco machine wake up
De hoes van de originele uitvoering
Kaleta, in actie met zijn Super Yamba Band

Met een zomerse soundmix van discofunk en Afro-Latijnse elementen heeft de hippe muziekproducer Purple Disco Machine samen met Bosq en de zanger/gitarist Kaleta uit de Republiek Benin het energetisch nummer “Wake Up! vorm gegeven. Bosq had dus met Kaleta het nummer al een goede basis gegeven. Purple Disco Machine heeft ‘Wake up’ als het ware weggetrokken uit de wereldmuziek hoek en er een hitversie van gemaakt. De vraag is of Tino Schmidt er nu ook hoge ogen mee gooit zonder hulp van Sophie and the Giants. Met deze Britse formatie scoorde hij namelijk zijn grootste hits, ‘Hypnotized’ (2020) en ‘In the Dark’ (2020). Luister hieronder naar de PDM-versie, maar ook zeker naar de oorspronkelijke versie van Bosq met Kaleta.

Top 40-notering

Geef een reactie