Pussycat Dolls ft. Busta Rhymes – Don’t cha (2005)

oorsprong van Home » Hit en origineel » Pussycat Dolls ft. Busta Rhymes – Don’t cha (2005)
Pussycat Dolls – Don’t cha

Don't cha

(o) Alamaze, Tori – Don’t cha (2004). Nadat de single flopte werd Alamaze gedumpt door Universal en gaf Cee Lo Green het nummer aan Pussycat Dolls. Hij was degene die het nummer schreef. Alamaze was achtergrondzangeres bij OutKast en make-up artieste die o.a. TLC, OutKast en Rhymes van grimage voorzag. ‘Don’t cha’ werd haar eerste single bij label Universal, dus er waren wel de nodige verwachtingen. Die kwamen dus niet uit en werd het aangeboden bij een hele andere partij.

Don't cha

Dit was de burlesque groep Pussycat Dolls, dat zijn oorsprong al vond in de jaren ’90. Choreografe Robin Antin bedacht het concept van meiden die jaren ’50 en ’60 nummer in lingerie ten gehore moesten brengen. In de periode ’95-’01 werd wekelijks een show opgevoerd in de beroemde The_Viper_Room in Los Angeles.  Er vind regelmatig een personeelswisseling plaats, maar dit is nog voordat ze door de media  worden opgemerkt. In 1999 krijgen de dames de spotlights op zich gericht door Playboy die met beeld en woord een reportage maakt. Daarna volgt meer aandacht van o.a. MTV en zijn sterren als Christina Aguilera en Carmen Elektra te gast. Het is uiteindelijk Interscope baas Jimmy_Iovine die er werk van maakt om van Pussycat Dolls een popgroep te maken. Al moet gezegd dat Robin Antin hier ook een groot aandeel in had. Eerste single (cover) Sway (2004) verschijnt op de soundtrack van film “Shall we dance?”. Maar de echte doorbraak volgt een jaar later als ze het dus eerder geflopte ‘Don’t cha’ aangeboden krijgen. Er worden 2 delen rap van Busta Rhymes toegevoegd, die hij zelf schreef. Een nummer 1-hit wereldwijd is het gevolg, ook in ons land en onze zuiderburen. Niet gek voor een track die niet lang daarvoor min of meer was afgeschreven.

Old schoolrapper Sir Mix-a-Lot had in 1988 trouwens al een nummer genaamd ‘Don’t cha wish your boyfriend was SWASS like me’.

Top 40-notering


Geplaatst

in

,

door

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Originals - De Oorsprong van de Hits