R3HAB, INNA and Sash! – Rock my Body (2023)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » R3HAB, INNA and Sash! – Rock my Body (2023)

R3HAB, INNA and Sash! – Rock my Body

R3hab Sash Rock my body
Fadil El Ghoul, afkomstig uit Breda, maakt faam in de dance-scene met remixen voor onder meer Madonna, Katy Perry, Lady Gaga en David Guetta. Fadil, ofwel R3hab laat voor het eerst van zich horen in 2008 als hij met Hardwell de track ‘Mrkrstft’ uitbrengt. Zijn eerste hitnotering heeft R3hab met Shermanology (Living For The City) in 2012. De echte doorbraak volgt 7 jaar later als hij een remake van All Around The World uitbrengt. Op Rock my Body weet hij de Roemeense zangeres Inna te strikken en bewerken samen een 90’s danceclassic..

Origineel: Sash! feat. Adrian Rodriguez – Ecuador (1997). Duitse producer Sascha Lappessen is het gezicht van Duitse formatie Sash!, die echter ook bestaat uit Ralf Kappmeier en Thomas Ludke. Eerder werkten ze al samen onder de naam “Careca” en brachten in 1993 EP ‘Indian Rave’ uit. Sash! bracht in ’96 eerste wapenfeit ‘It’s My Life’ uit, maar brak door met ‘Encore une Fois’ (1997). De opvolger van deze was dus ‘Ecuador’, met ongeveer hetzelfde succes als zijn voorganger, maar in NL de grootste hit.

Wybloemisten.nl - Algemene banners

Het leverde hier een Top 10-hit op (#8), in Vlaanderen, Schotland, Roemenië (#1) en UK (#2) ging dat nog beter! In de Amerikaanse (Billboard) dancechart schoot de track uiteindelijk ook door naar de bovenste plek. De titel meldt ook de naam van Adrian Rodriguez, Duitser van Uruguayaanse afkomst, die als Trance-DJ actief is. In 2000 werkte hij ook nog mee op Sash!-single ‘Adelante’. De Duitse formatie had nog tot zo rond de millennium wisseling succes met singles als ‘Stay’ en ‘La Primavera’. In de jaren daarop verschijnen (met uitzondering de periode 2014-2020) verschillende singles van Sash, zoals Never Be Alone (w/Gabry Ponte)

Ecuador original Rock my body

Nooit verwacht

“‘Ecuador’ was one of those records that cut through the noise and redefine a genre. Now, 26 years later, it’s an honor to work with Sash! and INNA on “Rock My Body.” The iconic melody deeply taps into my childhood memories, and 11-year-old me would have never expected this collaboration would happen.” verklaarde R3hab over de samenwerking. Hij doelt ook op de samenwerking met zangeres Inna, die tussen 2006 en 2011 meerdere hits scoorde. Haar grootste was ‘Hot’ uit 2009, 2 jaar later haar (voorlopig) laatste met ‘Sun is up’.

R3hab inna
R3hab & Inna

Rock my Body is een radiovriendelijke danceplaat geworden met een vleugje ’90’s-nostalgie en geeft origineel Ecuador een beetje extra eeuwigheidswaarde. Al moet gezegd, dat de melodie van Equador al vaker als zanglijn is gebruikt. Zo kun je deze horen op bv. Faulhaber ft Jake Reese – Savannah (2018) en Tal – Mondial (2018). Luister hieronder naar de beide versies en vergelijk..

Top 40-notering

Rock my Body

Geef een reactie