Rain Radio en DJ Craig Gorman – Talk about (2021)

oorsprong van Home » Hit en origineel » Rain Radio en DJ Craig Gorman – Talk about (2021)

DJ-/producers collectief kiest voor wat minder voor de hand liggende sample

Rain radio Talk about
Britse broers Fred en Benjy Gibson (Rain Radio) werken op Talk about samen met Ierse DJ Craig Gorman. Deze Fred -beter bekend als Fred againis niet zomaar de eerste de beste. Zo werkte hij al samen met Ed Sheeran, Halsey en Underworld. Maar wellicht meer indrukwekkend is het feit dat de grote Brian Eno hem onder zijn hoede nam

Origineel: Nelly Furtado –  Big Hoops (Bigger The Better) (2012). Dit was de leadsingle van Furtado’s vijfde album The Spirit Indestructible. Een hit in de categorie ‘Promiscious’ of I’m like a bird’ werd het zeker niet. In België tikte het #5 aan, in ons land #26, de laatste was vergelijkbaar met noteringen uit andere landen. De Canadese zangeres (zie ook hier) blikte terug op haar tienerjaren, met nadruk op haar interesse in hiphop en r&b. Zo haalt ze artiesten als Salt n’ Pepa en A Tribe Called Quest aan. De titel uit Rain Radio’s Talk about komt dan ook uit Furtado’s verwijzing naar Salt n’ Pepa. “I don’t wanna talk about sex“.

Toch heeft ze haar producer Rodney Jerkins ertoe bewogen de sound te doen lijken op die van Odd Future. De “big hoops” waar ze over zingt moeten de grote oorringen voorstellen die ze in haar tienerjaren droeg.

Big hoops sample talk about

Rain Radio’s Talk about circuleerde al enige tijd op Soundcloud en You Tube, voordat Polydor het nummer oppikte. De vocalen uit Big hoops zijn door de gehele track te horen, maar wel een flink tempo hoger. Daarnaast is haar stem in de EDM-track (met het bekende handjeklap ritme) vooral gepitcht en gescratcht. Maar zal Rain Radio-track ‘Talk about’ meer zijn dan een tussendoortje voor Fred Gibson? Als Fred Again.. scoorde hij hit Marea (We’ve Lost Dancing) met The Blessed Madonna. Deze stond deze zomer negen weken in de Top 40. Ook werkte Fred mee aan de hits Bad Habits en Shivers van Ed Sheeran. 

Top 40-notering

Geef een reactie

Translate »
Scroll naar boven