Rema – Calm Down(2022)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Rema – Calm Down(2022)

Rema – Calm Down

sample calm down
Rema luistert in het dagelijkse leven naar de naam Divine Ikubor. In 2019 kreeg zijn track Iron Man een plek op de veelbeluisterde afspeellijsten van de toenmalige president, Obama. Niet veel later tekende hij een platencontract bij Jonzing World. Rave & Roses verscheen in maart van dit jaar als eerste album. Calm Down draait al bijna een half jaar mee en begint nu langzaam maar zeker door te breken. Het nummer bevat een gitaar- en beatsample van een track van een labelgenoot van Rema

MUSIC MAKER 2023 - Make the music you love

Origineel: Crayon – So Fine (2019). Voor de oorsprong van Rema en zijn Calm Down blijven we in Nigeria. Crayon, geboren als Charles Chibueze Chukwu (geb. 2000), is een opkomende Afropopartiest die in 2018 producer Ozedikus ontmoette. Deze werkte al met Rema en bracht hem in contact met Baby Fresh, die hem onder zijn hoede nam bij zijn label BlowTime Entertainment (dochtermaatschappij van Mavin Records). Via dit label lanceerde Crayon zijn debuut-EP ‘Cray Cray’, dat ook single ‘So Fine’ bevat.

sample Rema calm down
Deels in het Engels, deels in het Nigeriaans gezongen

Maar er is nog een link tussen Rema en Crayon, zo zijn beiden te horen op single All is in order. Dat is een samenwerking van 5 artiesten met een link naar label Mavin, waar ook Baby Fresh voor werkte. Maar bovenal zijn de twee Nigerianen inmiddels vrienden en zal Crayon het gebruik van de sample meer dan prima vinden.

Alsnog een hit

Rema bracht zijn gelijknamige debuut-EP ‘Rema’ uit in 2019. In mei 2021 kondigde hij aan dat hij zijn sound Afrorave gaat noemen. Wat een subgenre van Afrobeats met invloeden van Arabische en Indiase muziek is. In juli 2021 laat hij van zich horen met de single Soundgasm. Dik een half jaar later volgt er met Calm Down een opvolger. Rema stond met Calm Down al in de Tipparade, maar stoomde niet door naar de Top 40. Maar het nummer wordt meer gestreamd en lijkt nu alsnog een hit te worden in ons land. Dat heeft vermoedelijk te maken met de instroom in de Top 10 van de Franse charts. Maar ook zal meespelen dat Rema optrad op het “Oh My! Festival” in de Rotterdamse Kuip.

Top 40-notering

Sample is vanaf het begin te horen, net als op de track van Crayon. Let op het ongelofelijk aantal streams van Rema – Calm Down

Geef een reactie