René Klijn – Mr. Blue (1993)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » 90s » René Klijn – Mr. Blue (1993)
René Klijn – Mr. Blue

Mr. Blue

René Klijn stond in ’93 5 weken op nr. 1 in de Top 40 met ‘Mr. Blue’. Scoorde in ’88 met boyband Bam to Bam bam nog een Tipparade-hitje met ‘Like a locomotion’

(o) Yazoo – Mr. Blue (1983). Yazoo was een Britse elektropopgroep, bestaande uit Vince Clarke (ex-Depeche Mode) en Alison Moyet. Clarke stapt in ’81 uit Depeche Mode, voordat hij Yazoo opricht en met Moyet dikke hit ‘Don’t go’ scoort. Al in ’83 gaat Yazoo ter ziele, Moyet scoort solo nog hits als ‘Devil called love’ en Clarke beleeft nog een succesvolle periode met Erasure.

Rene Klijn was te gast in het televisieprogramma Schreeuw van de Leeuw van Paul de Leeuw. Hij vertelde in die uitzending openhartig over zijn ziekte AIDS. De uitzending werd beloond met de bronzen roos op het televisiefestival van Montreux en de Zilveren Medaille TV programs and Promotion Award op het New York Festival. In de uitzending zingt hij ‘Mr. Blue’, dat al snel op single verschijnt en een dikke hit wordt. Saxofoniste Candy Dulfer is nog actief op deze single, net als Cor Bakker.

Er worden nog plannen gemaakt om een album op te nemen, maar dat blijkt ten spijt. Klijn overlijdt op 5 september 1993 en wordt slechts 30 jaar oud. In 2007 brengt Paul de Leeuw nog een ode aan René, als de beelden op een groot scherm te zien zijn en het nummer uit de speakers schalt in een vol Gelredome.

Top 40-notering