Ribbens, Arie – Brabantse nachten zijn lang (1980)

Geplaatst door
Arie Ribbens -Brabantse nachten zijn lang

Brabantse nachten

Arie is vooral bekend van het feest- en carnavalsgenre. Moest in 2015 noodgedwongen stoppen met zingen vanwege problemen met zijn stembanden. Ook andere gezondheidsklachten gingen parten spelen


(o) Gebrüder Blattschuss – Kreuzberger Nächte (1978). Deze Berlijnse muziekgroep, vernoemd naar de volkswijk aldaar, werd opgericht in 1976. Onverwacht behaalt de groep met dit nummer de Duitse hitlijst. Ook in de DDR blijkt het nummer populair, al zijn daar vaak cassettes gekopieerd. Het nummet was aanvankelijk als “vullertje” bedoeld, want mwn had nog 3 minuten over op plaat. Kreuzberger Nächte werd echter hun grootste hit en heeft het gezelschap nog lang een podium gegeven. Vanaf 1988 tot 2013 is de groep nog met Beppo Pohlmann en Kalle Ricken actief.

Toen Arie Ribbens dit opnam in 1980 in een nederlandstalig jasje, bleek dit ook zijn doorbraak. Twee jaar later consolideerde hij dit succes met Polonaise Hollandaise, waarmee hij zijn definitieve plek in het carnavalsgilde vergaarde. Brabantse nachten klinkt nog immer in menige kroeg of partytent als koning Carnaval weer regeert in het Brabantse land. Check hieronder Ribbens’ carnavals klassieker en zijn origineel.

Top 40-notering