Riton x Nightcrawlers ft. Mufasa & Hypeman – Friday (2021)


oorsprong van Home » Hit en origineel » Riton x Nightcrawlers ft. Mufasa & Hypeman – Friday (2021)

Nieuwe versie Nightcrawlers-hit

Push the feeling on original origineel Friday
Deze release is te danken aan New Yorkers Jeff Obeng en CT Moody. Zij zijn beter bekend als influencers Mufasa en The Hypeman en dagen elkaar op sociale media voortdurend uit tot dansjes op bekende hits. Zo gingen ondergenoemd origineel en het bijbehorende dansje viral op TikTok. Samen met Nightcrawlers-zanger John Reid heeft de Engelse dj/producer Henry Smitheson Friday opgenomen

Music Maker 2022:  Music Made Easy

Nightcrawlers – Push the feeling on (1992). Was dit niet die track die niet meer van de radio was weg te denken in het voorjaar van 1995? Klopt als een bus, maar dit was dus al een remix van de oorspronkelijke versie uit 1992. De Schotse groep rond John Reid start begin jaren ’90 als popact met soul- en funkinvloeden. Eerste single ‘Living Inside a Dream’ deed nagenoeg niets, maar datzelfde lot onderging opvolger ‘Push the feeling on’. Nightcrawlers werd zodoende gedumpt door label Island en leidde zelfs tot het opheffen van de groep.

Remix redde Push the feeling on

Toch blijft de lont van het nummer branden, dankzij de b-kant van de single Push the feeling on. MK (Marc Kinchen) belandde met zijn remix in de Amerikaanse clubcharts. Met de oorspronkelijke titel ‘MK’s Nocturnal Dub’ belandde het ook in de Britse clubs. Dat leidde zelfs tot een commerciële release met plek 22 als resultaat in de Britse hitlijst, eind 1994. Dezelfde Kinchen neemt het begin ’95 opnieuw onder handen en komt er een re- release van Push the feeling on. Dit wordt de grootste hit voor de Schotse nachtbrakers, met een #6 in ons land, #7 bij onze Vlaamse zuiderburen.

Push the feeling on

John Reid bracht vanaf toen alles solo uit na getekend te hebben bij BMG Records, onder de naam van Nightcrawlers. Opvolgsingle ‘Surrender Your Love’ deed het ook prima met een top 10-notering in vele landen, waaronder ons land. Maar ook bij deze single -net als alle singles in deze periode- was de hand van Kinchen hoorbaar. Na 1996 ebt het commerciële succes weg, wat ook de komst van een 2e album belemmert. Zo lijkt de carrière van de Nightcrawlers als een nachtkaars te doven..

Friday bezorgt Nightcrawlers nieuw leven

In 2009 was er weer een kortstondige opleving van Push the feeling on, dankzij Pitbull. In 2011 is er ineens een nieuwe single van Nightcrawlers, ‘Cryin’ Over You’, maar haalt Reid niet uit de anonimiteit. Dat moet in 2021 dan toch wél gaan gebeuren als Riton (zie ook Turn me on) en Reid de handen ineenslaan. Vocaliste op de track is Samantha Harper, die wel nieuwe teksten inbrengt ten opzichte van het origineel. Deze zijn vooral opbeurend en gericht op het weekend, beginnend met “Friday”. Maar deze nieuwe hit zal vooral worden herinnerd als de track die door Musafa & Hypeman op TikTok werd gebruikt. Hun opbeurende filmpjes sleepten velen door de sombere tijden heen en dan vooral hun danspassen Push the feeling on.

Producer Riton hierover: “Thank god for Mufasa and Hypeman, they’re the only people who should be allowed to use social media in 2021. They got a lot of people through 2020 and so it’s only right to make a song out of it and do it all again in 2021. Credit to Nightcrawlers and MK too!”.

Vergelijk hieronder de nieuwe hitversie, de bekende hitversie uit 1995, maar vooral het totaal onbekende origineel..

Top 40-notering

En het origineel..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Originals - De Oorsprong van de Hits