Riton X Oliver Heldens ft. Vula – Turn me on (2019)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Riton X Oliver Heldens ft. Vula – Turn me on (2019)

Riton X Oliver Heldens ft. Vula – Turn me on

De Rotterdammer Olivier Heldens breekt in 2014 op 19-jarige leeftijd door met ‘Gecko’ dat in de UK een nummer 1-hit opleverde. Dit was 2 jaar nadat hij was opgepikt door Spinnin Records en al snel opviel bij grote collega’s als Tiësto, Hardwell en Ferry Corsten. Zijn stijl valt onder de noemer Future_house

(o) Yazoo – Don’t go (1982). Vince Clarke gaf zijn goedkeuring aan Heldens om een sample uit zijn grote hit te gebruiken voor ‘Turn me on’. De aanstekelijke melodie sprak de DJ al langer aan: “so I loved reworking the iconic Yazoo synth sample and First Choice’s ‘Doctor Love’ hook in to this fresh 2019 Dance smash. Working on this together with Riton and Vula has been really fun and constructive.” Hij draaide al een soort van remix op festival Tomorrowland. Voor Yazoo betekende ‘Don’t go’ de grootste hit, met een 2e plek hier en in de UK #3. Clarke had Yazoo vlak daarvoor opgericht, nadat hij zelf opstapte bij Depeche Mode. Maar Yazoo was een kort leven beschoren, in 1983 begon Alison Moyet en solocarrière, Clarke startte Erasure.

‘Turn me on’ maakt ook nog gebruik van het vocale deel van ‘Dr. Love’ door First Choice. Deze damesgroep uit Philadelphia scoorde hier in 1977 een internationale discoclassic mee. Gerard Ekdom gebruikt het in een verbasterde versie als aankondiging voor radio-item “Dr. Pop”. Oliver Heldens en Britse DJ Riton schoven zangeres Vula naar voren in een wel aangepaste tekst. De zangmelodie en “Dr. Love” zijn wel te horen op de track.

Vula Malinga werkte in het verleden al samen met acts als Basement Jaxx, MJ Cole en Cassius. Zo was ze bijvoorbeeld de zangeres op Oh My Gosh (van Basement Jaxx) dat in 2005 in de Tipparade stond. Ook was ze in 2017 te horen op Pray van Sam Smith waar ze de achtergrondzang voor haar rekening nam.

Top 40-notering

Geef een reactie