Rob de Nijs – Het werd zomer (1977)

oorsprong van Home » Hit en origineel » Rob de Nijs – Het werd zomer (1977)

123tuinposter.nl: een tuinposter in elk mogelijk formaat

Het werd zomer
Rob de Nijs bezingt in Het werd zomer de eerste seksuele ervaring van een jongen van 16
Wybloemisten.nl - Algemene banners

(o) Peter Maffay – Und es war Sommer (1976). Destijds geschreven door duo Joachim Heider en Chris Heilburg. Ze waren ook tekstschrijvers van foute classic ‘Ich bin wie du’ door Marianne Rosenberg vertolkt. Maffay, geboren als Peter Makkay, scoorde zijn allergrootste hit met ‘Du’ (1969), dat nog jaarlijks hoog scoort in de Top2000.

‘Und es war sommer zorgde nog voor een rel en wel om het volgende tekstdeel: „Ich war 16 und sie 31/Und über Liebe wusste ich nicht viel/Sie wusste alles und sie ließ mich spüren/Ich war kein Kind mehr“. Hierdoor werd de single geweerd door veel radiostations, toch werd in Duitsland #5 gehaald in de hitlijst.

origineel Het werd zomer

Blijkbaar was men in ons land eind jaren ’70 wat liberaler dan onze oosterburen. De tekst van Rob bij Het werd zomer was niet veel anders : “Ik was zestien, en jij was achtentwintig”. Tijdens optredens steekt Rob daar nog weleens de draak mee en zingt “Ik was 14 en jij al in de 60”, Toch kreeg ‘Het werd zomer’ hier wel meer radio-airplay, maar kwam het echter niet verder dan #10 in de vaderlandse Top40.

Het doet thematisch denken aan ‘Summer in the first time’ van Bobby Goldsboro, al is dit een heel andere compositie.

Top 40-notering

2 gedachten over “Rob de Nijs – Het werd zomer (1977)”

  1. Graag gedaan, ik hoorde Rob de Nijs net voorbij komen in de Top 2000, en toen moest ik aan dit liedje van Bobby Goldsborough denken. Ik maak films, en het lijkt me leuk dit nummer te verfilmen. Ik woon niet ver van het strand en de duinen. Het is nog maar een idee in mijn hoofd.

Reacties zijn gesloten.

Translate »
Scroll naar boven