Robin S – Show me love (1993)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » 90s » Robin S – Show me love (1993)
Robin S – Show me love

Deze Amerikaanse zangeres werd in 1962 geboren als Robin Stone brak in 1993 wereldwijd door als Robin S. ‘Show me love’ is een anthem binnen de house muziek

(o) Robin Stone – Show me love (1990). Er gebeurt weinig met het nummer van de Amerikaanse zangeres, nadat het was uitgegeven door Champion Records. Zo zou het nummer de anonimiteit in gaan, als Zweedse producer Sten “Stonebridge” Hallström niet op zoek was naar werk. Ofwel tracks waar hij remixen van kon maken en zo kwam het dat Brits label Champion benaderde. Of ze daar geen nummers hadden om te “af te stoffen”en clubwaardig maken. Daar hadden ze nog een aardige track op de plank liggen, waar de productie te wensen over liet.

Stonebridge ging aan de slag, maar Champion was weinig enthousiast over het resultaat. Na het toevoegen van een intro en nog wat hardere beats met zijn Korg M1 synthesizer, werd de plaat toch uitgebracht.

Het bleek een schot in de roos, in Europa werd overal de top van de hitlijsten gehaald. Zelfs in de VS werd ‘Show me love’ een dikke hit, daar waar house muziek zelden werd gedraaid. Het levert niet alleen Stonebridge een hoop werk op  in de vorm van verzoeken tot het maken van remixen. Ook Robin S(tone) had nu een drukke carrière, die zelfs vandaag de dag nog relevant is. Op vele “Back 2 the 90’s”-feesten, Gay Prides en zelfs op cruiseschepen treedt Robin S nog op.

Korg M1

Het gebruik van de beats uit de Korg M1 vond veel navolging in de house-scène en bewees Stonebridge zijn invloed. Ook die andere hit van Robin S, ‘Luv 4 luv’ was op deze manier geproduceerd en werd ook vaak voorzien van kritiek, vanwege de sterke gelijkenissen.

‘Show me love’ komt nog een aantal keren de Top 40 binnen, zoals een remix-versie uit 2008 (zie onder). Wat recenter is de versie van Sam Feldt, die het nummer in 2015 remixte.

Top 40-notering

Top 40-notering