Roger Sanchez – Another Chance (2001)

oorsprong van Home » Hit en origineel » Roger Sanchez – Another Chance (2001)

Roger Sanchez – Another Chance

Another chance sample Roger Sanchez
Deze van Amerikaanse DJ/producer met Dominicaanse roots resideert vanaf 2000 vooral op party-eiland Ibiza . Hij won reeds 4x een Award voor beste House-DJ bij de DJ_Awards en richtte Stealth_Records op in 2002. Another Chance was Sanchez’ verreweg grootste hit dat hem wereldwijd in de charts bracht, mede vanwege de bijzondere videoclip

Origineel: Toto – I won’t hold you back (1982). Van het beroemde vierde Toto-album Toto IV, waarop ook ‘Rosanna’ en Africa. De powerballad is geschreven door bandleider/gitarist Steve Lukather en is Timothy B. Schmidt van The Eagles te horen in achtergrondzang. Het gaat over het loslaten van een oude liefde en het niet in de weg willen staan van diegene in de toekomst.

Voor de band was het een roerige tijd, waarin de band niet gelijk kon gaan touren. Dat had te maken met drukke werkzaamheden van verschillende bandleden, die o.a. Michael Jackson hielpen op zijn beroemde ‘Thriller’-album. Oprichter/bassist David Hungate verliet de band halverwege de opnames en vertrok naar Nashville (om in 2014 terug te keren). Niet veel later werd zanger Bobby Kimbaal de groep uit gezet vanwege drugsproblemen. Toch werd het album een groot succes (vooral door Africa en Rosanna), maar ook I won’t hold you back werd een hit. Dat laatste was echter alleen in de VS en in Canada het geval.

Sample Another chance Toto origineel

Intro rockhit basis house klassieker

“If I had another chance tonight
I’d try to tell you that the things we had were right”

Sanchez pakte het vocale intro van de oude Toto-hit, zette deze op repeat en bouwde er een atmosferische houseproduktie omheen. Deze met spijt doordrenkte track krijgt dankzij de beat het juiste tempo die het nodig heeft. Maar ook de videoclip heeft bijgedragen aan het succes en meubilair muziekkanalen als The Box en TMF . Hierin droeg een jonge vrouw letterlijk een hart bij zich, zwervend door de grote stad. Bij het voelen van de liefde groeide dit hart letterlijk, wat haar uiteindelijk ook deze weer deed verliezen. Sanchez scoorde een hit in heel Europa en Australië. In ons land kwam het niet verder dan #6, in België slechts #25, maar in de UK en Roemenië #1.

Another Chance was dan wel zijn grootste hit, maar een eendagsvlieg was Sanchez allerminst. Naast de hierboven genoemde staat van dienst, haalde hij ook de hitlijst met ‘Turn on the Music’ (2005). En dan laten we drie Tipparade-noteringen uit 2001, 2006 en 2010 nog achterwege.

Top 40-notering

Translate »
Scroll naar boven