Rolf Sanchez & Emma Heesters – Pa Olvidarte (2019)

oorsprong van Home » Hit en origineel » Rolf Sanchez & Emma Heesters – Pa Olvidarte (2019)

Rolf Sanchez & Emma Heesters – Pa Olvidarte

Cardpile
Televisieprogramma “De Beste Zangers” is een groot succes met o.a. Henk Poort en Floor Jansen. Ook Rolf Sanchez mag zijn stem laten horen in een duet met Emma Heesters

(o) ChocQuibTown – Pa Olvidarte (2018). Deze Colombiaanse hiphopformatie uit regio Chocó vindt zijn oorsprong al in 2000. Carlos “Tostao” Valencia, zijn latere vrouw Gloria Goyo” Martínez en haar broer Goyo” Martínez vormen samen de groep. Ze mengen salsa, afro/latin drums en hiphop met teksten over hun eigen regio en dan vooral de stad. Ze verhuizen naar hoofdstad Bogotá om zo aanzienlijk meer kansen te creëren binnen de muziekwereld. ChocQuibTown begint onderaan de ladder, door -soms kosteloos- op te treden in bars.

Groei fanschare

Vanaf 2005 groeit de schare fans gestaag en geeft de release van 2e album ‘Oro’ (2008) ze een goede zet. Het krijgt bij de 53e Grammy’s een nominatie voor beste Latin Alternative/Rock/Urban-album. Vanaf dan wordt wereldwijd getourd en wordt in 2010 ook Parkpop in Den Haag aangedaan. Met albums ‘Eso Es Lo Que Hay‘ (2011) en ‘El Mismo’ (2015) vervolgt de groep zijn weg met latin, reggae en hiphop getinte songs. Toch duurt het tot 2018 voordat de groep ook voor het eerst een hitnotering in Europa heeft. Single ‘Pa Olvidarte’ bereikt in het thuisland #1, in Spanje een zeer bescheiden plek 66. Het nummer dat gaat over 2 ex-geliefden die elkaar maar lastig kunnen vergeten, kent een remix-versie. Hier zijn de Colombiaan Turizo and Puerto Ricaanse acts Zion & Lennox en Farruko op te horen. De clip van de remix is blijkbaar populairder dan die van de originele versie en vermoedelijk kende Sanchez deze versie.

Davina Michelle enTino Martin hadden succes met nummers (beide van Glen Faria) na de uitzendingen van Beste Zangers 2018. Nu is het dus de beurt aan Sanchez en Heesters om de hitlijsten te bestormen met Pa Olvidarte..

Top 40-notering

De originele versie
En de remixversie

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Originals - De Oorsprong van de Hits