Rolling Stones, The – Anybody Seen My Baby (1997)

oorsprong van Home » Hit en origineel » Rolling Stones, The – Anybody Seen My Baby (1997)

Rolling Stones – Anybody seen my Baby

anybody seen my baby
‘ Anybody Seen My Baby” was een van de laatste grote hits die de Stones hadden, maar dat maakte voor hun populariteit niets uit. Succesvolle singles of niet, alle stadiontours tot en met 2022 werden lachend uitverkocht. Dit ondanks het overlijden van drummer Charlie Watts op 24 augustus 2021. Toch lijkt er na 2022 toch echt ewen eind te komen aan het tourleven van de 60 (!) jaar oude groep

Origineel: K.D. Lang – Constant Craving (1992). Refreinen komen sterk overeen, vonden ook Jagger en Richards, die K.D. Lang en Ben Mink als co-autheurs vermeldden. Al moet wel worden vermeld dat ze een storm aan negatieve publiciteit voor wilden zijn. Ook stond de grote Bridges to Babylon Tour voor de deur, dus wilden ze dit snel geregeld hebben. Lang was vanzelfsprekend dankbaar voor het gebaar, vooral in financieel opzicht.

original Anybody seen my baby

Origineel: Biz Markie – A one two (1986). Sample uit dit nummer is voor een band als The Rolling Stones wel een vreemde eend in de bijt, maar pakt niet eens verkeerd uit. De sample is rond 2/3 van het nummer te horen, luister hieronder. Deze Biz Markie stierf 39 dagen voordat Watts stierf, op 16 juli 2021.

Het nummer werd een groot succes voor de Stones, #1 in Canada en Top 20 in vrijwel geheel Europa. In ons land werd een bescheiden #12 bereikt, in België #2 en is nog veel in de radioairplay te vinden. De clip was een opvallende met -een nog relatief onbekende- actrice Angelina Jolie als stripper, die haar optreden staakt. Ze verlaat de club en zwerft vervolgens door New York. Het is nooit helemaal opgehelderd, maar Anybody seen my baby zou gaan over oude liefde van Jagger, Mary Badham. Ze zouden rond 1970 een romance hebben gehad, voordat ze hem dumpte.

Top 40-notering

Fragment klinkt na 0:31min en is in Anybody seen my Baby na 2:48min te horen
Translate »
Scroll naar boven