Mark Ronson ft. Amy Winehouse – Valerie (2007)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Mark Ronson ft. Amy Winehouse – Valerie (2007)
Mark Ronson ft Amy Winehouse – Valerie

Deze samenwerking met Mark Ronson leverde Winehouse haar grootste hit op, maar bleek ook wel haar laatste tot ze in 2011 overleed op 27-jarige leeftijd.

(o) Zutons, The – Valerie (2006).  Niet verwarren met de andere ‘Valerie’ van zanger Steve Winwood.  Het nummer, in nog geen 20 minuten geschreven door zanger Dave McCabe, gaat over een overzeese vriendin van hem. In het kort, hij zou haar graag nog eens willen zien, vandaar deze muzikale ode. De band uit Liverpool scoorde hier in de UK een top 10-hit mee (#9), daarbuiten deed het weinig. In deze periode was zangeres Amy Winehouse gevraagd door producer Mark Ronson om mee te werken aan zijn album ‘Version’. Ronson grapte al dat ze wel met een soulnummer op de proppen zou komen. Dit aangezien ze geen muziek luisterde van ná 1967, hier kwam hij wel van terug.

Onder de douche

Amy neuriede al enige tijd het Zutons-nummer mee en Ronson’s albumthema was guitaarliedjes in een souljasje. Ze probeerden het en het werkte. Al was Ronson aanvankelijk nogal sceptisch: “The first time I heard it, I was like, ‘Um, OK.’ I wasn’t particularly… I didn’t get it, you know?”“Obviously she did, because she’d sung it in the shower and she knew the ins and outs of that song, and she knew what a great song it was” (Bron). De track bleek in Europa goed aan te slaan. In de UK werd #2 behaald, in ons land zelf de bovenste plek. Een akoestische, mild jazzy versie werd ook nog uitgebracht, alleen onder Amy’s naam en verscheen op ‘Back to Black’ (extended).

Ronson verlaarde overigens dat hij de beat van zijn versie heeft afgeleid van The Jam-track ‘Town called Malice’. Voor vele fans van Winehouse was haar versie van Valerie een verrassende, één die niet uit het voor haar bekende soulhoekje kwam. Het was ook een opmaat voor haar populariteit, die helaas werd overschaduwd door haar tanende gezondheid.

Je aantrekkelijke koptekst

Je aantrekkelijke koptekst