Roots Syndicate – Mockin’ bird hill (1993)


oorsprong van Home » Hit en origineel » 90s » Roots Syndicate – Mockin’ bird hill (1993)
Roots Syndicate – Mockin’ bird hill

Roots Syndicate is een Rotterdamse groep die in 1986 van start ging. Het bleef echter bij deze enige hitnotering in de Nederlandse hitlijsten. In 1997 besloot de groep te stoppen Beluister cover 

(o) Jularbo, Carl – Livet i Finnskogarna (Life in the Finn woods) (1915). Zweedse wals. Toch verschijnt de eerste opname van deze song (als ‘Mockin’ bird hill’) pas in 1950, aan de hand van The Pinetoppers. Eerste noemenswaardige act die het opneemt bestond uit Mary Ford en Les Paul (beroemd gitarenbouwer). The Migil 5 nemen vermoedelijk de succesvolste versie op, met een Britse top 10-hit als resultaat.

1e Opname door The Pinetoppers

De Rotterdamse formatie Roots Syndicate nemen in 1993 een reggae-versie op voor een reclame commercial van Centraal Beheer (“Even Apeldoorn bellen”). Op verzoek van velen verschijnt het nummer op single en bereikt de 1e plek in de Top 40. Opvallend is ook de -kleine- bijdrage van Dennis Bouman, beter bekend als Def Rhymz. Broer Willy was vast lid bij de groep, die in 1997 stopte. In het kielzog van de grote hit was er nog piepklein hitje ‘We’ll meet again’.

strepentrekker zorgt voor nummer 1-hit

Top 40-notering

,

Originals - De Oorsprong van de Hits