Ross, Diana & Lionel Richie – Endless love (1981)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Ross, Diana & Lionel Richie – Endless love (1981)

(o) Shea Chambers – Endless love (1981). Deze Amerikaanse zangeres kreeg Gene Page (die eerder werkte met Barry White) als mentor. Chambers ontving een telefoontje van Tony Sepe (betrokken bij de produktie), dat ze het nummer snel eigen moest gaan maken. Men paste haar versie in bij een scene tijdens een feest, waarbij een actrice deze kon playbacken. De versie van Chambers kun je horen in de gelijknamige film, die bij de Golden Raspberry Awards meerdere nominaties kreeg. Dat gold niet voor de muziek, toch had men de versie van Chambers schijnbaar niet hoog zitten. Op de soundtrack bij de film was haar stem ook niet meer te horen en koos men voor de later opgenomen versie van Richie en Ross.

De teleurstelling bij Chambers was natuurlijk daar, maar het opende zeker ook deuren bij haar. Zo stond ze in de jaren erna  op het podium bij Barry White, Bobby Womack en Lou Reed. Ook schijnt Sheilah -de naam die ze zichzelf later gaf- met grote namen als Madonna, Prince en Sting te hebben opgetreden in China Club (AllStars).

Startsein voor solocarrière

Dat de versie van Richie en Ross een succes was, is maar een understatement. In de VS, Canada, Australië en Zuid-Afrika werd de bovenste positie bereikt, in ons land #4. In de VS was het voor zowel Richie als Ross de best verkochte single uit hun carriere. Voor Lionel, op dat moment nog lid van the Commodores, was dit dé motivatie om solo verder tegaan.

ook gecoverd door o.a. Luther Vandross & Mariah Carey en Lee Towers & Anita Meyer.
Alle credits gaan naar Richie, die het nummer wel zélf schreef en er later dus ook het meeste succes mee had.

Geef een reactie