Rowwen Hèze – Bestel mar (1991)

oorsprong van Home » Hit en origineel » 90s » Rowwen Hèze – Bestel mar (1991)
Rowwen Hèze – Bestel mar

Bestel mar

Debuut voor de Limburgse groep in de hitlijsten begin ’92, waar het tot een 13e plek reikte. De in 1985 opgerichte groep vernoende zich naar een wat vreemde inwoner uit Horst (thuisbasis van de band), Christiaan Hesen. Door zijn dubieuze verleden werd hij ook wel Rowwen Hèze (ruige Hesen) genoemd

(o) Los Lobos – Anselma (1983). De groep uit Los Angeles begon in 1973 als feestband tijdens bruiloften en partijen. Ze mengden stijlen als rock ’n roll, country en mariachi, al werd het nogal eens aangeduid als chicanorock. Chicano’s was een benaming voor kinderen die opgroeiden in de VS en  Mexicaans ouders hadden. Los Lobos had in 1987 een wereldhit met ‘La Bamba’ uit de gelijknamige film over Ritchie Valens, die het origineel vertolkte.

Rowwen Hèze bracht ‘Bestel mar’ al als single uit in ’89, dat wat meer als lokaal carnavalsnummer klonk. 2 Jaar later zat Boudewijn de Groot aan de producersknoppen en werden de tekst wat verstaanbaarder gemaakt. Dit om de single ook op de radio gedraaid te krijgen, hetgeen meer dan lukte. De Noord-Limburgers kregen voet aan de grond in ons land en trad sindsdien bijna overal op.

In 1999 is het cirkeltje rond als Rowwen Hèze optreedt met de idolen van Los Lobos in Paradiso. Omdat de band veel inspiratie heeft gevonden bij Los Lobos, werd de groep nog weleens gekscherend “Los Limbos” genoemd.

Top 40-notering


Geplaatst

in

, ,

door

Originals - De Oorsprong van de Hits