Roxy Music – Jealous guy – A Tribute (1981)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Roxy Music – Jealous guy – A Tribute (1981)
Roxy Music – Jealous guy – A Tribute
Cover Jealous guy roxy music
Deze legendarische Britse groep rond zanger Bryan Ferry speelde dit nummer reeds live in 1980, vlak na de dood van John Lennon

(o) John Lennon – Jealous guy (1971). Werd pas in 1985 als single uitgebracht in de UK, 5 jaar na de dood van de voormalig Beatle. Het reikte echter slechts tot een 65e plaats.

Het lied is ontstaan toen the Beatles in ’68 nog bij elkaar waren, tijdens een spirituele reis in India. Geïnspireerd door Maharishi Mahesh Yogi schreven zowel Mc Cartney als Lennon een nummer. ‘Mother nature’s son’ van eerstgenoemde verscheen op ‘The White Album’. Lennon’s ‘Child of nature’ belandde op de plank, maar er zijn wel degelijk meerdere opnames van, waaronder een demo, opgenomen bij George Harrison thuis.

Uiteindelijk heeft Lennon de tekst aangepast en opgenomen als ‘Jealous guy’ en belandde op het beroemde ‘Imagine’-album. De tekst zou gaan over de angst van de schrijver om zijn geliefde (Yoko Ono) te verliezen aan een ander.

‘Jealous guy’ is veel gecoverd in de loop van de jaren. Zo haalt de versie van Susan Shirley in ’71 de tipparade. Toch zullen namen als the Black Crowes, Lou Reed en zelfs Deftones meer bellen doen rinkelen. Toch is de tribute van Roxy Music verreweg de bekendste coverversie met een nummer 1 hit in de UK en Australië. In ons land reikt het tot een 7e plek in de Top 40.

Bij onze zuiderburen bereikt ‘Jealous guy’ in 2012 de jongste generatie dankzij Roberto Bellarosa. Deze eerste winnaar van the Voice België, reikte met een 4e plek zelf een plek hoger dan de versie van Roxy Music.

Top 40-notering