Run DMC – Walk this way
Op deze versie zijn ook de autheurs van het origineel te horen. Zo zijn Steven Tyler (vocalen) en Joe Perry (gitaar) van Aerosmith te horen.
(o) Aerosmith – Walk this way (1975). Van hun 3e album ‘Toys in the attic’, dat zeer goed werd ontvangen en Aerosmith op de kaart zette. De song behaalde een 10e plek in de Billboard Hot 100, was met ‘Sweet emotion’ prijsnummer van eerdergenoemde plaat.
Joe Perry bedacht de kenmerkende riff tijdens een tour, drums werden toegevoegd, maar tekst was nog een probleem. De titel was er snel, uit een passage uit film “Young Frankenstein”, waarin Marty Brookman aan Gene Wilder verzocht hem te volgen. Ofwel “Walk this way”, de tekst over een high school-leerling, die zijn maagdelijkheid verliest.
Terwijl Run DMC nog in de opnamefase zaten van hun 3e album ‘Raising Hell’, kwam producer Rick Rubin aanzetten met ‘Walk this way’. Niet om een sample uit te gebruiken, maar of de heren er niets voor voelden het te coveren. Aanvankelijk was alleen Jam Master Jay enthousiast. De track werd opgenomen, maar om het nu ook als single uit te brengen, ondanks de inbreng van Tyler en Perry.. Maar warempel, de radio-airplay nam een grote vlucht, het werd ook gedraaid op rock- én hiphopstations. Een grote hit werd het, nr 4 in de Billboard Hot 100 en versloeg hiermee het origineel. In vele landen werd de top 10 gehaald, in ons land #2.
Voor Run DMC een grote doorbraak, al zat de formatie al aardig in de lift, als onderdeel van een nieuwe hiphopbeweging, met acts als Beastie Boys en LL Cool J. Voor Aerosmith was dit juist een grote comeback, nadat de groep een zware tijd doormaakte. Meerdere leden vochten tegen verslavingen en de laatste plaat ‘Done with mirrors’ (1985) flopte net als wat voorgangers.
Vanaf dat moment was de groep weer helemaal terug en was een 2e leven meer dan ingeblazen. Met album ‘Permanent Vacation’ (1987) bleek dat bovengenoemde hit geen laatste stuiptrekking was.
Vele andere coverversies volgden, waaronder die van Sugababes met Girls Aloud uit 2007 (voor de Britse CliniClowns).