Ryan, Kate – Désenchantée (2002)

oorsprong van Home » Hit en origineel » Ryan, Kate – Désenchantée (2002)
Kate Ryan – Désenchantée

Desenchantee

De Belgische Katrien Verbeeck brak in 2001 door in eigen land met single ‘Scream for more’. Scoort in de jaren ’00 meerdere hits, zoals ‘Voyage voyage’ en ‘Ella’ est l’a

(o) Farmer, Mylene – Désenchantée (1991). De Franse Mylène Jeanne Gautier is in eigen land een zeer succesvolle zangeres met liefst 17 nummer 1-hits. Farmer ontleent ze aan de in jaren ’30 beroemde Hollywood-actrice Francis Farmer. Vooral in de 2e helft van de jaren ’80 richt Farmer zich op met eigen geschreven nummers, zoals ‘Libertine’. Hoewel de muziek anders doen vermoeden, zijn de teksten vaak donker en seksueel. Begin jaren ’90 bereikt ze een supersterrenstatus in Frankrijk en scoort hier met ‘Désenchantée’ een dikke nummer 1-hit. In ons land bereikt de track een nummer 3-notering, de versie van Kate Ryan deed het hier 1 plek beter.

Rond 2000 zoeken Mylène en vaste compagnon vanaf het begin, Laurent Boutonnat, een nieuwe ster die een nieuwe generatie moet aanspreken. Het wordt de slechts 15-jarige Alizée Jacotey, die de door de eerder genoemden geschreven nummers vertolkt. Single ‘Moi Lolita’ wordt een dikke hit in 2001. Ondertussen blijft Farmer als solo-artieste succesvol, niet alleen in Frankrijk. Ze werkt daarnaast samen met o.a. Ben Harper, Moby en RedOne (producer van o.a. Lady Gaga).

Top 40-notering

Translate »
Scroll naar boven