Sam Feldt & Alex Schulz – Be my lover (2017)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Sam Feldt & Alex Schulz – Be my lover (2017)
Sam Feldt & Alex Schulz – Be my lover
Brabander Sammy Renders wordt in 2014 opgemerkt als hij met De Hofnar nummer ‘Bloesem’ uitbrengt panfluitsample van Henk Westbroek’s ‘Zelfs je naam is mooi’. Nadat Henk’s vocalen worden toegevoegd wordt de track omgedoopt tot ‘Zolang ik jou heb’

(o) La Bouche – Be my lover (1995). Deze Duitse formatie voldeed aan alle clichés van een eurodance-act. Een rapper (Lane McCray) en een zangeres (Melanie Thornton, zie ook Coca Cola tune), vergezeld van aanstekelijke dance. Deze McCray en Thornton waren van Amerikaanse afkomst, DJ Ulli Brenner kwam uit Frankfurt. Het begon pas te lopen toen Frank Farian zich er als producer mee bemoeide. Na het debacle met Milli Vanilli was hij wel weer toe aan een nieuw project.

De aandacht voor La Bouche ebt gaandeweg de jaren ’90 langzaam weg. ‘Fallin’ in love’ en ‘I love to love’ doen het eind 95 nog redelijk in de Top 40. Thornton blijft, ondanks wat zijprojecten’ La Bouche wel trouw. Maar het noodlot slaat in november ’01 toe als ze crasht met een vliegtuig in Zürich. Op (tribute-)single is ze nog wel te horen, aangevuld met vocalen van Kayo Shekoni.

Op de versie van Sam Feldt is overigens de stem van Trevor Dahl te horen, die deel uitmaakt van Cheat Codes.

Top 40-notering