Sam Feldt & Jonas Blue (ft Violet Days – Crying on the Dancefloor (2023)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Sam Feldt & Jonas Blue (ft Violet Days – Crying on the Dancefloor (2023)
Sam Feldt & Jonas Blue – Crying On The Dancefloor
Sam Feldt Jonas blue Crying at the Dancefloor
Sam Feldt en Jonas Blue presenteren zich onder projectnaam Endless Summer en brachten in 2022 al ‘Till The End’ uit. Nu brengen ze met hulp van Violet Days de single ‘Crying on the Dancefloor’ uit

(o) DJ Jurgen – Better off alone (1998). Oorspronkelijk opgenomen als instrumental door Jürgen Rijkers (DJ Jurgen), Sebastiaan Molijn en Eelke Kahlberg. Molijn verzon hier de tekst “Do you think you’re better off alone?” bij, nadat zijn partner hem had verlaten. Dit bleek het begin van formatie Alice Deejay, waarbij zangeres Judith Pronk als frontvrouw naar voren trad.

Better off alone

Naast eerder genoemde producers waren ook studio-eigenaren Dennis van den Driesschen en Wessel van Diepen (zie Vengaboys) betrokken bij Alice Deejay. Na ‘Better off alone’ worden in een korte tijd ook hits als  ‘Back in my life’ en ‘Will I ever’ gelanceerd.

Sam Feldt werkte dus al eerder samen met Jonas Blue, onder projectnaam Endless Summer. Het idee achter deze is het escapisme dat fans van dansmuziek vinden tijdens optredens. Het gaat erom de positieve energie van de zomer het hele jaar door voort te zetten – een toon die doorschijnt in de muziek. Eerste gezamelijke single ‘Till the End’ (2022) bleef vooral hangen in de clubs, met Crying on the Dancefloor lijken de twee toch de charts te gaan beklimmen. De stem komt van de Zweedse zangeres Lina Hansson, die onder de naam Violet Days opereert.

Kim Petras & Nicki Minaj – Alone

Dat Better off Alone tegenwoordig nog een populaire track is, blijkt wel als ook deze track erop gebaseerd is. De samenwerking tussen Kim Petras en Nicki Minaj is voor eerstgenoemde de tweede samenwerking in korte tijd met een gevestigde naam. Eerder werkte Petra samen met Sam Smith op ‘Unholy’. Over de samenwerking met Minaj en het origineel van Alone was Petras wel gevat.

Petras Minaj Alone
Petras & Minaj

Aan Apple Music vertelde ze: “Ik ben geboren en getogen in Duitsland en dat nummer is een klassieker in clubs in heel Europa. Ik ben ermee opgegroeid. Ik had veel geweldige momenten, enkele slechte momenten en zo ontzettend veel andere herinneringen bij dat nummer. Die track zit gewoon in mij en ik heb het gevoel dat het me inspireerde om muziek te maken. Ik ben zo vereerd dat Alice Deejay (DJ Jurgen) ons deze shit heeft laten doen, want het is episch.”

Janieck – Does it matter
janieck does it matter
Noorwijkse singer/songwriter, ook actief onder Janieck Devy, verwerkt dance in zijn songs. Dit naar het voorbeeld van Armin van Buuren, die hier met ‘This is what it feels like’ wel een belangrijke pijler van dit genre uitbracht

In 2018 is de zanger die ooit schitterde in de speelfilm van Pluk van de Petteflet doeltreffend met ‘Does it Matter’. Janieck heeft behalve de vaste tekst van ‘Better off alone’ ook eigen tekst bijgevoegd aan zijn nummer. Met deze bereikt hij #33 in de Top 40, minder succesvol als ‘Feel the Love’, dat een remix was van, jawel, Sam Feldt. Overigens had hij nog meer succes met samenwerkingen (Narcotic met Younotus en ‘Reality’ met Lost Frequencies).

Top 40-notering