Sam Smith & Summer Walker – You will be found (2021)

oorsprong van Home » Hit en origineel » Sam Smith & Summer Walker – You will be found (2021)

Muurteksten - niet alleen muurteksten

Re-release van Dear Evan Hansen soundtrack

You will be found sam smith
Sam Smith and Summer Walker brengen in september 2021 cover”You Will Be Found” uit. Deze is featured op de aankomende Dear Evan Hansen film soundtrack, waarvan de release gepland staat op September 24. Dit is een verfilming van de Broadway-musical uit 2016 (oorspronkelijk kwam de musical al in 2015 uit)

Origineel: Ben Platt (als Evan Hansen) & Dear Evan Hansen-cast – You will be found (2015). Het schrijversduo Benj Pasek and Justin Paul had al wat muzikale bagage, voordat ze de soundtrack schreven voor de Dear Evan Hansen-musical. De musical is geïnspireerd door de dood van een collega-student van Pasek, tijdens zijn highschool tijd. Er is veel te doen om een door Evan geschreven zelfmoordbrief, die wordt gevonden bij zijn vriend Connor. De laatste pleegt zelfmoord, waar vele intriges en vraagstukken om heen sluimeren. Na Connor’s dood wordt the Connor Project opgericht om de herinnering aan hem levend te houden. In die context zingt Evan ook het publiek (lees: zijn klasgenoten) toe, dat niet weet dat het zijn zelfmoordbrief is.

You will be found

Pasek en Paul konden niet bevroeden dat You will be found in de Covid 19-periode buiten de musical om een extra impact zou gaan krijgen. Het nummer dat roept om verbondenheid en hoop in een moeilijke tijd vond zijn weg naar publiek buiten de musical. De boodschap naar het publiek toe was dus dat niemand er alleen hoeft voor te staan werd het uitgangspunt.

Voor de filmversie van de musical is Sam Smith gevraagd om You will be found te vertolken. Dit doet hij samen met de Amerikaanse Summer Walker, die in 2019 haar carrière lanceerde met debuutplaat ‘Over it’. Met deze bleek ze de beste streamingscijfers te scoren voor een debuterende r&b-artieste. Toch is deze samenwerking met Sam Smith voor ons land de eerste kennismaking met haar.

Luister hieronder naar de Broadway-versie en naar de filmversie door Sam Smith & Summer Walker.

Translate »
Scroll naar boven