Sam Smith – To die for (2020)


oorsprong van Home » Hit en origineel » Sam Smith – To die for (2020)

Sam Smith – To die for

Dixit spel
Smith schreef deze track met Britse songwriter Jimmy Napes en werkte voor de produktie samen met Noors produktieduo Stargate. Met Napes werkte hij al eerder samen, zo ook op Stay with me Smith schreef het in een periode van zelfbezinning en hartzeer.

(o) Filmfragment uit Donnie Darko (2001). De passage stamt uit de scène dat hoofdpersoon Darko (Jake Gyllenhaal) bij een psychologe zit. “It is if everyone dies alone” spreekt hij tegen haar, waarop zij respondeert: “Does that scare you?”. Waarop Darko antwoordt: “I don’t want to be alone.” Eenzaamheid en bezinning is het thema in deze scène én in ‘To die for’. De gedachte zijn dagen alleen te moeten doorbrengen houdt hem bezig. Het hoofd van Sam Smith verbeeldt in de clip die van een paspop in een winkeletalage. Hier slijt deze zijn dagen door vooral gelukkige voorbijgangers voorbij te zien lopen. Op het einde wordt het hoofd gestolen na het inslaan van het winkelraam. Zie hieronder.

De samenwerking tussen Smith, Napes en Stargate is niet de eerste, ook op ‘Too Good At Goodbyes’ werkten ze samen. To die for is de 4e single van het gelijknamige album van Smith. Het volgt de single ‘I feel love’ op, cover van Donna Summer.

Er zijn meer nummers die gebruik maken van filmfragmenten, zoals Me so horny en Iron sky.

Top 40-notering

https://m.youtube.com/watch?v=j-bYixoB8UM
Aan het einde van deze scène komt de passage die in To die for werd gebruikt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Originals - De Oorsprong van de Hits