Doja Cat – Say so (2020)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Doja Cat – Say so (2020)

Doja Cat – Say so

Say so sample
Amalaratna Zandile Dlamini uit Los Angeles tekende in 2014 een contract bij RCA Records. 4 Jaar later ging de video van ‘Mooo’ viral en bereikte in 2019 de charts met ‘Juice’. ‘Say so’ is haar debuut in onze chart in 2020

(o) Chic – Good times (1979). Dit nummer stond al bekend als een zeer inspirerende track. Zo werd zo’n beetje de gehele instrumentatie gebruikt voor hiphop klassieker Rappers delight. Nile Rodgers verklaarde dat Good Times op zijn beurt weer geïnspireerd zou zijn door Hollywood Swinging van Kool& the Gang. Nu lijkt de baslijn van Queen-evergreen ‘Another one bites the dust’ ook sterk op die van Good Times. Maar deze baslijnen zijn los van elkaar ontstaan na gezamelijke jamsessies. Ook artiesten als DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince, Beastie Boys, Coolio ontleenden samples. Het nummer bereikte in o.a. de Billboard Hot 100 de hoogste positie, in ons land slechts #19. Tot zover de original van de Say so sample.

‘Say so’ is voor de meesten in ons land de eerste kennismaking met de flamboyante verschijning Doja Cat. De gitaarriff uit Good Times voegt wel wat toe aan de track, maar de track krijgt vooral de aandacht door de video op TikTok. Het is ene Haley die een danschallenge opzet op de muziek van Say so. Net als haar single ‘Mooo!’ neigt het nummer meer naar gimmick dan het brengen van een urgente tekst. Het nummer maakt deel uit van de eerste mondiale hits, die garen spinnen van het effect van social platform TikTok. Een ander voorbeeld hiervan is Roddy Ricch’s The Box. Het nummer had zo geproduceerd kunnen zijn door Nile Rodgers, echter is hier gekozen voor Dr._Luke. Dezelfde producer kwam ook met het idee van de Say so sample.

Niet veel later verschijnt er ook nog een versie met de stem van Nicki Minaj, een logische mentor van haar.

Top 40-notering

Geef een reactie