Shaggy – Boombastic (1995)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Shaggy – Boombastic (1995)
Shaggy – Boombastic
Boombastic sample
In dit nummer schept Shaggy op over zijn bekwaamheid in het vrijen, wat hem de bijnaam “Mr. Boombastic” heeft opgeleverd. Het is allemaal erg leuk, met Shaggy die ver over de top gaat om het voor zichzelf goed te praten. Sample uit:

(o) King Floyd – Baby let me kiss you (1971). Dit was destijds de opvolgsingle van ‘Groove me’, waarmee hij op #6 belandde in de Billboard Hot 100. ‘Baby let me kiss you’ was ook wel meteen zijn laatste hit. De soulzanger uit New Orleans had zijn carriere te danken aan niemand minder dan James Brown. Die vond dat Floyd’s met stem dezelfde trucs (lees: uithalen) had als hij.  Tot aan eind jaren ’70 scoorde hij nog wel wat kleinere r&b-hitjes, zoals ‘I Feel Like Dynamite’. Toch verdween de zanger langzaam van het toneel, al maakte hij in 2000 nog een korte comeback met album ‘Old School Funk’. In 2006 overleed Floyd op 61-jarige leeftijd na een hersenbloeding.

original mr boombastic

Voor Orville Richard Burrell (Shaggy’s echte naam) was dit zijn doorbraak in de VS. In Europa brak de Jamaicaan al 2 jaar eerder door met Oh Carolina, toen al met zijn kenmerkende “toasting” stem. Zij naam heeft hij afgeleid van het karakter uit de bekende Scooby-Doo cartoons. Met deze Boombastic en ook cover ‘In the Summertime’ brak Shaggy ook door in de VS. Daar reikte het tot #3, 1 plek hoger dan hier, in de UK bereikte het #1. Dit nummer bracht hem ook de zelf gezongen bijnamen “Mr Lover” en “Mr Boombastic”.

Luister hieronder hoe Shaggy en producer Robert Livingston het ritme en melodielijn hebben overgenomen en versneld. Dit kun je zowel in Boombastic als het origineel horen..

Top 40-notering