Shakin’ Stevens – Green Door (1981)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Shakin’ Stevens – Green Door (1981)

Shakin’ Stevens – Green Door

Green door
Michael Barratt uit Wales is als artiest al actief sinds eind jare ’60, maar brak als solo-artiest pas begin jaren ’80 door. Shakin Stevens scoorde naast ‘Green door’ (#5 in de Top 40) liefst 11 hits in onze vaderlandse lijst

(o) Jim Lowe – Green Door (1956). Ene Bob Davie was niet alleen mede-auteur van het nummer, hij speelde ook piano en leidde het orkest. Het nummer verdrong in de VS ‘Love me tender’ van Elvis Presley van de bovenste positie. In Engeland werd plek 8 bereikt, maar daar deed de coverversie door Frankie Vaughan het beter met #2.

Tekstschrijver Marvin Moore zou voor de lyrics inspiratie hebben opgedaan in Austin, Texas. Hij zou daar buiten een nachtclub zijn geweigerd omdat hij het wachwoord niet zou weten. Het nummer gaat dan ook over een artiest die niet kan slapen omdat hij lawaai uit een club hoort. Nieuwsgierig als hij is, probeert hij binnen te komen. Door het sleutelgat probeert hij wachtwoord “Joe sent me”, maar dat wordt beantwoord met gelach en de deur blijft gesloten.

Doorbraak Stevens

Shakin Stevens speelt vanaf eind jaren ’60 met zijn groep Shakin’ Stevens and the Sunsets en wordt in ’69 door Rolling Stones gevraagd als voorprogramma. Veelbelovend dus, maar het succes zet bepaald niet door en men besluit de groep te ontbinden in ’77. Een ommekeer volgt als Stevens een rol krijgt als Elvis in een naar hem vernoemde musical. Epic tekent hem en markeert het begin van een succesvolle periode. Hits als ‘This ole house’, ‘You drive me crazy’ en ‘Oh Julie’ worden net als Green Door grote hits. Stevens breekt zelfs door in Azië, alleen de VS zal hem niet lukken. Na 1991 neemt hij lange tijd (tot 2007) geen studioplaat meer op, al verschijnt in ’92 nog single ‘Radio’. Dat nam hij op met goede vriend Roger Taylor (drummer van Queen), met wie hij eerder samenwerkte.

Top 40-notering

“Green Door, what’s that secreet you’re keeping..”