Shapeshifters – Lola’s Theme (2004)

oorsprong van Home » Hit en origineel » Shapeshifters – Lola’s Theme (2004)
Shapeshifters – Lola’s Theme
Lolas Theme shapeshifters
Dit was de debuutsingle van dit Britse duo, bestaande uit Max Reich en Simon Marlin. Het bleek voor Shapeshifters meteen hun grootste hit, al deden ‘Back to basics’ en ‘Incredible’ het internationaal gezien ook goed

Origineel: Johnny Taylor – What about my love (1982). De sample uit dit nummer is door Shapeshifters behoorlijk versneld, toch is het gelijk herkenbaar, luister onder.

De bovengenoemde Taylor is niet de eerste de beste zanger. Al vanaf halverwege jaren ’50 is hij actief als zanger met blues-, soul-, disco- en gospelinvloeden. In ’57 vervangt hij niemand minder dan Sam Cooke in groep The Soul Stirrers en is één van de eerste artiesten die in ’62 tekent op Cooke’s eigen label SAR Records.

De zanger scoort in de jaren ’60, ’70 en begin jaren ’80 vooral hits in de VS. Alleen ‘Disco lady’ (nr 1 in de Billboard Hot 100) uit ’76 doet het ook in Europa goed. In 2000 overlijdt de zanger op 66-jarige leeftijd.

In 2023 lijkt de melodie uit Lola’s Theme weer een nieuw leven te krijgen dankzij Braziliaanse producer Alok. Met zanger James Arthur neemt hij ‘Work with my Love’ op met de melodie uit bovengenoemde track.

Top 40-notering

Translate »
Scroll naar boven