Sian Evans – Hide u (Tinlicker remix) (2021)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Sian Evans – Hide u (Tinlicker remix) (2021)

Sian Evans – Hide U (2021 version)

de krijger muziekwinkel
Hide u 2021 version
Hij komt wat moeizaam op gang, maar na een minuut komt de track flink op stoom. Landgenoten Micha Heyboer & Jordi van Achthoven vormen sinds 2012 duo Tinlicker, dat vooral progressive house produceert. We konden in 2020 al kennis met Tinlicker maken, nadat het een remix lanceerde van Robert Miles – Children

Origineel: Kosheen – Hide u (2000). Drum-‘n-bass kende zijn hoogtepunt rond deze tijd en dat pakte goed uit voor deze Britse elektronische act. De eerste release van de single deed het meteen voortreffelijk in Vlaanderen en Nederland, met respectievelijk #3 en #4. Pas na een re-release in 2001 werd het nummer ook een succes in o.a. UK (#6), Griekenland (#1) en Roemenië (#1). Kosheen ging na de oprichting eind jaren ’90 goed uit de startblokken. De groep rond zangeres Sian Evans, Markee Ledge en Darren Decoder braken door met dit nummer. Het stamde van het even succesvolle album ‘Resist’, waarop ook andere hit ‘Catch’. Op latere albums schoof drum ’n bass wat meer naar de achtergrond en -causuaal of niet- verdween Kosheen uit beeld. Toch was de groep nog actief tot en met 2015, waarna de leden hun eigen weg gingen.

Hide u origineel original

Utrechts duo Tinlicker (Micha Heyboer en Jordi van Achthoven) vallen op door hun verrassende en progressieve manier van muziek maken. Hun sound valt goed in de smaak bij labels Anjunabeats en Armada Music. Voor hun nieuwe versie van Hide U hebben de heren de originele vocalen van Evans intact gelaten. Van de drum ’n bass is echter niets meer over, wel een zomerse frisse houseproduktie. Wellicht fris genoeg om een nieuwe zomerhit van 2021 te genereren. Vergelijk hieronder de originele versie van Kosheen en de versie van 20 jaar later..

Top 40-notering

Geef een reactie