Het Simplisties Verbond – Zoek je zelf (1975)

oorsprong van Home » Hit en origineel » Het Simplisties Verbond – Zoek je zelf (1975)
Het Simplisties Verbond – Zoek je zelf
Simplisties verbond zoek je zelf
Pseudoniem voor het befaamde televisie-duo Kees van Kooten en Wim de Bie. Als Simplisties verbond werden een aantal albums en singles uitgebracht, met Tonny Eyk als muzikaal steunpunt. ‘Zoek je zelf’ bereikt zelfs een 8e plek in de Top 40

(o) Waylon Jennings – Lay it down (1973). Deze Amerikaanse zanger -inspiratie voor de Nederlandse Waylon- probeert zijn demonen los te laten, maar lukt hem maar ten dele. Jennings tourde eind jaren ’50 met rock ’n rollhelden Buddy Holly, Ritchie Valens en  “Big Bopper” J.P. Richardson. Hij gaf zijn plek in het vliegtuig naar Fargo op voor een zieke crewlid en nam de tourbus. Gekscherend vertelde hij Holly dat hij maar hoopte dat “your ol’ plane crashes.” Dat het vliegtuig daadwerkelijk neerstortte en Holly, Valens en Richardson doodde, heeft Jennings al die jaren slecht kunnen verwerken.

Waylon Jennings Lay it down
Waylon Jennings

Het Simplisties Verbond was een fictieve organisatie, opgericht door van Kooten & de Bie, die als directeuren van het verbond heer Koot en heer Bie genoemd werden.

Onder het label “Phonogram” nam Simplisties Verbond 3 LP’s op in de periode ’75-’77. Luister hieronder naar de beide versies.

Top 40-notering

Translate »
Scroll naar boven