Snelle – In m’n Bloed (2021)


oorsprong van Home » Hit en origineel » Snelle – In m’n Bloed (2021)

Snelle – In m’n Bloed

In m'n bloed Snelle oorsprong
Snelle lijkt alles meer dan voor elkaar te hebben, zo is zijn album ‘Lars’ een succes. Hij scoorde met zangeres Maan een gigantische hit (‘Blijven Slapen’) en Netflix-documentaire ‘Zonder Jas Naar Buiten’ kwam uit. Hiermee was hij de eerste Nederlandse artiest die dat voor elkaar kreeg bij Netflix. Enige smetje is dat hij succesvolle clubtour ‘Ff Tussen Ons’ moest afbreken vanwege de coronamaatregelen. Ook ‘In m’n Bloed’ dreigt weer een succes te zullen zijn voor de zanger uit Deventer

Origineel: Sasha Alex Sloan – Older (2018). Deze Russisch-Amerikaanse zangeres timmert sinds 2014 aan de weg als singer/songwriter en verscheen op de track ‘Phoenix” van Kaskade. Ondertussen schreef Sloan muziek voor (vooral) vrouwelijke artiesten als Idina MenzelMaggie Lindemann and Camila Cabello. In 2017 deed Sloan mee in de song “This Town” van Kygo, waar ze ook aan mee schreef. Later (2020) zou ze met hem ook nog single ‘I’ll wait’ opnemen. Uit haar single ‘Older’ komt de volgende passage:

“The older I get the more that I see
My parents aren’t heroes, they’re just like me”

Hier heeft Snelle (zie ook hier) op zijn manier het volgende van gemaakt:

“Want hoe ouder ik word
Hoe beter ik begrijp
Dat mijn ouders geen helden zijn
Maar lijken op mij”

in m'n bloed origineel older

John Mayer als invloed

Er zitten ook elementen van John Mayer’s ‘In the Blood‘ verwerkt in Snelle’s track. Niet zozeer als original, maar meer in thematisch inzicht. Zo zingt Mayer over “How much of my mother has my mother left in me” en “How much of my father am I destined to become?”. Snelle heeft het ook over hoeveel hij van zijn vader heeft meegekregen ” Hé pa, je zit vast in mijn bloed”. Hoe hard je ook probeert dingen anders te doen, bepaalde dingen doe je toch op dezelfde manier. Het zit immers in hetzelfde bloed, al hebben ouders niet altijd alle wijsheid in pacht.

Snelle bekende ook dat het nummer ‘When You Love Someone‘ van James TW van invloed was, qua tempo en sfeer. (Bron). Nu zijn dat wel overeenkomsten, al gaat de James TW-track meer over ouders die uit elkaar gaan en de gevolgen. Toch ademt ook dit nummer wel begrip voor de ouders uit, maar ook als je ouder wordt. Dat ouder worden van Snelle zien we ook in de clip van ‘In m’n Bloed’, waarin hij stapsgewijs grijs wordt.

Top 40-notering

bovengenoemde passage is te horen bij 1:30min.
passage is te horen bij 0:29min.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Originals - De Oorsprong van de Hits