Stardust – Music sounds better with you (1998)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Stardust – Music sounds better with you (1998)

Stardust – Music sounds better with you

music sounds better sample
Stardust was een Frans gelegenheidstrio bestaande uit Daft Punk’s Thomas Bangalter, DJ Alan Braxe en zanger Benjamin Diamond. Het nummer kreeg aanvankelijk een vrij anonieme release via Bangalter’s eigen “Roule”-label. Toch bereikte het verscheidene clubs op Ibiza en was een release via het grote Virgin Records het gevolg. Er volgde ook een aanbieding van 3 miljoen Britse ponden als er een volledig album zou uitkomen. Hier had Bangalter minder trek in en bedankte hier vriendelijk voor, zo bleef dit de enige Stardust-song

Origineel: Chaka Khan – Fate (1981). Het instrumentale begin uit dit nummer is onmiskenbaar de melodie die men gebruikte in ‘Music sounds better with you’. Fate is een albumtrack van Khan’s derde studioalbum ‘What Cha’ Gonna Do’, maar zal de bekendst klinkende track zijn. De titeltrack en Beatles-cover ‘We can work it out’ waren de singles, maar kan zich dat heugen? Fate heeft toch meer indruk achter gelaten en is als (post-)disconummer nog weleens te vinden op een compilatie-album.

original music sounds better

Het enige nummer van deze gelegenheidsformatie

Het was Frans DJ duo Jess&Crabbe dat Alan Braxe in 1997 uitnodigde om op te treden in een Parijse Club. Braxe vroeg Bangalter mee voor de keyboardklanken en ook Benjamin Diamond ging mee voor de vocalen. Voor deze gelegenheid wilde het gelegenheidstrio een nieuwe track spelen, met de loop uit het eerder genoemde Fate. Voor de echte techneuten onder jullie, ging het samenstellen van de track als volgt.

“The E-MU SP 1200 [sampler] was full with the Chaka Khan sample. So the drums were from a Roland TR-909drum machine and the bassline from a Korg Trident,” vertelde Braxe in Future Music (2012). There’s also a Rhodes piano in there, but you can barely hear it.”

Stardust pic
Een van de zeldzame afbeeldingen van het trio Stardust (vlnr Bangalter, Braxe en Diamond)

Het mixen vond plaats op een Ensoniq ASR-10, een soort computer waar de elementen werden gesmeed tot een nieuw nummer. Nadat het nummer als een inktvlek langs de Franse clubs ging, richting de clubs van Ibiza, kwam Virgin Records met een aanbieding. Stardust zou er goed aan verdienen om met een album op de proppen te komen. Maar daar hadden Braxe en Bangalter weinig zin in, al waren er wel meerdere demo’s opgenomen. Wellicht zwerven die nog ergens rond op internet, maar het zou bij dit ene nummer blijven. Dat zou het mysterie rond de groep alleen maar groter maken, een fijn idee, aldus Braxe.

Een nummer 1 in Spanje en Griekenland, #2 in Engeland, Canada en Italië, ofwel een groot succes. Dan stak het resultaat in ons land (#13) en België (#18) maar schril bij af, maar wordt hier nog veel gedraaid.

Top 40-notering

Geef een reactie