Stefania – Words (2021)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Stefania – Words (2021)

Stefania – Words

Stefania Words origineel
Na haar 10e plek op het Eurovisie Songfestival namens Griekenland is Stefania stug doorgegaan met het uitbrengen van nieuwe nummers. Haar laatste wapenfeit is een cover van een klassieker uit de jaren tachtig. De half Grieks-half Nederlandse Stefania Liberakakis scoorde in Griekenland al een hit met Supergirl, nu wellicht ook daarbuiten met Words. Niet verwarren met een andere song met dezelfde titel

Origineel: F.R. David – Words (1982). Elli Robert Fitoussi is geboren in het Franse protectoraat te Tunesië, maar begon zijn muziekcarrière in Parijs. Fitoussi opereert al vanaf half jaren ’60 in verscheidene bandjes als Les Boots en Cockpit. Begin jaren ’70 gaat hij als gitarist aan de slag voor latere synthesizer gigant Vangelis. Op de single ‘Who’ kan men zijn vocalen horen, om zich vervolgens half jaren ’70 te voegen bij Les_Variations. Dit was één van de grootste rockbands uit de Franse geschiedenis, toch doet Fitoussi maar 1 album met ze mee. (De groep nam nog discorock(-crossover) ‘Superman, superman’ op, waarmee ze Kiss (I was made for..) toch echt voor waren..

in 1975 kiest hij het solopad en kiest voor de naam F.R.David, die zich kenmerkt door het dragen van een zonnebril en Fender Stratocaster aan zijn zijde. Words is en blijft zijn enige hit, ongekend als je het succes van het nummer beschouwt. Een nummer 1-positie in Zuid-Afrika, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, #2 in Nederland, UK en Frankrijk. De door synthesizer gedreven midtempo song. Maar echt moeite om een 2e Words te maken deed David niet, dat was een bewuste keuze. De zanger/gitarist blijft dan ook in de luwte actief, zijn laatste werk stamt uit 2018 (single ‘Paris Is Her Home’).

Words origineel

Oorspronkelijke songschrijvers helpen een handje

De Grieks-Nederlandse zangeres postte 16 november op haar facebookpagina de woorden: “I was very lucky to have been granted permission to cover one of the most beloved songs of the 80s, “Words” by F.R. David! ❤️ I’m so thankful and honored that the writers of the original song also adjusted some of the lyrics especially for me! Can’t wait for you all to listen to the great job” Met Dimitris Kontopoulos werkte ze aan een de moderne versie van de FR David-classic. In Griekenland zullen ze de zangeres wellicht beter gaan volgen met deze single dan in ons land. Dat zal ermee te maken hebben dat ze met Last Dance het land voor het eerst sinds 2013 in de Top 10 zong tijdens het Eurovisie Songfestival.