Stephen Sanchez & Em Beihold – Until I found you (2022)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Stephen Sanchez & Em Beihold – Until I found you (2022)
bijzonder duet met ’50’s gevoel alom
Until I found you
Zo af en toe verschijnen er van die nummers met een retro-inslag, die toch een tijdloos gevoel geven. ‘Until I found you’ had qua sound uit de tijd van The Everly Brothers en Buddy Holly kunnen komen. Toch verscheen het nummer in april 2022, al duurde het wel erg lang voordat het nu aanklopte bij de Nederlandse hitlijsten..

Origineel: Stephen Sanchez – Until I found you (2021). Geen spectaculaire oorsprong, de Amerikaanse singer-songwriter (geb. 2002) nam het aanvankelijk zelf op met backing vocals van zangeres Georgia Brown. Over dezelfde Georgia straks meer. Zijn eerste muzikale wapenfeit was een cover via TikTok van Cage the Elephant nummer ‘Cigarette Daydreams’. Het was vervolgens Jeremy Zucker die Sanchez hielp bij de opname van zijn debuutsingle ‘Lady by the Sea’ (2020). Met producer Ian Fitchuk (Pink, Harry Styles, Birdy) nam de zanger uit Nashville zijn debuutalbum ‘What Was, Not Now’ op. Hierop kun je ook de oorspronkelijke versie van ‘Until I found you’ nog niet vinden. Dat verscheen op Stephen’s tweede EP ‘Easy on My Eyes’, maand van verschijnen was september 2021.

“I would never fall in love again until I found her”I said, “I would never fall unless it’s you I fall into”I was lost within the darkness, but then I found herI found you”

Stephrn Sanchez
Em Beihold

In Until I found you zingt Sanchez over een liefde, Georgia, die hij op een gegeven moment van zich afduwt. Het is in een periode dat hij zich mentaal beroerd voelt, maar dan toch een tweede kans krijgt. Hij belt haar op, neemt haar mee op date en is op het moment van schrijven nog bij haar. Dit nummer schreef Stephen om haar te tonen hoeveel spijt hij had en dat hij een idioot was om haar te laten gaan in de eerste plaats. Dit is dezelfde Georgia, die dus ook de achtergrondzang verzorgt in de track. Het duet kwam april 2022 uit en werd pas maanden later een hit in o.a. Ierland, UK, Canada en Australië. En nu 3/4 jaar later lijkt ons land nu ook overstag te gaan.

(Advertentie)

Het nummer leverde veel views en volgers op via TikTok, waarna het aantal streams op andere platforms ook explodeerde. We hebben het hier over inmiddels tientallen miljoenen views. Dat aantal kreeg natuurlijk een boost dankzij de nieuwe versie met zangeres Em Beihold. Zij voegde een eigen geschreven couplet toe, maar het nummer verandert in wezen verder niet.

“The first time I heard ‘Until I Found You’ I literally did a double take. Stephen’s voice is insane and when I got the opportunity to feature on it there was no question. I’m so honored to be on it!” Zo verklaarde de zangeres uit Los Angeles, nadat Sanchez al eerder aangaf vereerd te zijn en graag meer met haar zou willen samenwerken. Hoe vriendinnetje Georgia daar tegenover staat is overigens niet bekend.

De hit- en duetversie van Until I found you
De mevrouw in de clip met de originele versie is niet Georgia Brown, maar Marilyn Monroe-imitator Jeri Mae James

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *